Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Scorn je izašao: Šta o najambicioznijoj srpskoj igri govore svetski mediji?

Mnogima će to zvučati neverovatno, ali Scorn je konačno izašao! Ovaj naslov koji je nastao u Srbiji godinama je odlagan, ali istovremeno nije gubio na popularnosti ni kod najvećih svetskih gejming medija, koji su već ponudili svoje opise.

Ono što vam je verovatno bili jasno od starta jeste da Scorn pažnju privlači svojim unikatnim dizajnom, odnosno organskim okruženjem kakvo nije viđeno do sad. Isto tako, verovatno ste i znali da upravo zbog toga ovog nije igra za svačiji stomak. Usled toga, možda i nije nikakvo iznenađenje što su ocene koje pristižu izuzetno šarenolike i najbolje pokazuju da objektivnost u gejming novinarstvu uopšte ne funkcioniše.

U ovom momentu, Scorn na Metacriticu ima prosečnu ocenu od 72, što govori da je u pitanju natprosečno ostvarenje koje ipak ne dostiže must-have status. Ipak, sve zavisi od toga čije mišljenje slušate. Dok recimo Attack of the Fanboy daje maksimalnu ocenu igre navodeći da je ona nestvarna i provokativna na najbolji način, Gamespot joj je dao samo 4/10. Po njihovim rečima, neizbalansirana borba i ograničeno snimanje pozicija veliki su problem koji će vas oterati od igre. Veoma niske ocene dali su i još neki kredibilni mediji, poput XboxEra, VGC i Digital Trends. Mnogo pozitivniji bili su Pure Xbox, GamesRadar, Windows Central pa IGN koji navodi da igra zaista ima problema sa borbama, ali da je to minorno u odnosu na fenomenalnu atmosferu. Još pozitivniji su EGM, PC Gamer, VG247 i očekivano, srpski Play! Zine koji mu svi daju ocenu od preko 80.

Naš savet je da ako vam Scorn vizuelno odgovara, pogledate neki gejmplej video i sami pokušate da shvatite da li je ovo igra za vas. Kad je u pitanju ovakav naslov, niko drugi vam ne može dati tačan odgovor.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!