Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Bizarno: XSEED portovao svoj hit sa Switcha umesto sa PS5/XSX!

Ljubitelji sportskih igara na PC-ju navikli su već da dobijaju portove sa PS4/Xbox One, a iako je FIFA 23 konačno to promenila, NBA 2K23 za Windows to nije učinio. Ipak, šta reći za XSEED Game koji je napravio valjda jedinstven potez u istoriji!

Naime, oni su portovali No More Heroes III sa Nintendo Switcha, a ne sa PS5/Xbox Series konzola! No More Heroes III jeste se prvobitno pojavio upravo za Switch kao eksluziva za sistem, ali kad je najavljeno da on dolazi na sadašnju generaciju konzola i PC uz brojna poboljšanja, nije bilo nelogično računati da se poboljšanja odnose i na PC. Međutim, kako prenosi DSOG, to se nije desilo. U praksi, PC verzija identična je onoj za Switch, pa nema nikakvih poboljšanja tekstura, efekata ili čak draw distance.

Dok se jedni nadaju da će moderi ovo uspeti da izmene, drugi govore da je to nemoguće, jer je u PC izdanju deo pozadina bukvalno obična slika, dok su na PS5/Xbox Series konzolama u pitanju poligonalni objekti. U ovom momentu, slaba je uteha PC igračima to što ova verzija radi stabilno, dok su ostali portovi puni vizuelnih bagova. Oni će svakako ubrzo nestati, a problemi PC verzije ostaće nerešivi. Naša preporuka je naravno da izbegavate ovakve naslove, jer kupujući ih, ohrabrujemo razvojne timove da nastave sa ovakvom praksom.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!