Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Nikad više kvalitetnih igara: Šta nam stiže u oktobru?

Stvari se zahuktavaju kad je reč o izlasku igara, pa mesec oktobar deluje odlično! Za razliku od septembra koji je tradicionalno obeležen sportskim igrama, u oktobru nam uglavnom stižu vožnje, ali ovog puta čini se da ima za svakog ponešto.

Ono što moramo odmah napomenuti jeste da je jedna od oktobarskih igara upravo odložena, a u pitanju je WRC Generations koji je pomeren za 3. novembar. Originalno, ovaj naslov trebalo je da se pojavi 13. oktobra, i to kao poslednja igra na kojoj radi francuski Kylotonn. Već od 1. januara 2023. godine, Codemasters će preuzeti licencu, po prvi put u svojoj istoriji.

Na Gamescom sajmu imali smo prilike da uživo isprobamo Dakar Desert Rally, a ovaj naslov ostavio je jako pozitivne utiske na nas. Razvojni tim baš se potrudio da ponudi mnogo sadržaja, a ako očekujete samo besciljnu jurnjavu po pustinjama, bićete iznenađeni. Igra naime ima i klasični arkadni mod, tako da nudi ponešto za svakog. Ovaj naslov u prodaji je već od 4. oktobra.

Objavljen kao ekskluziva za Switch pre više od godinu dana, No More Heroes 3 stiže i na sve ostale danas aktuelne igračke konzole i PC. Ovaj naslov dobio je solidne kritike u izdanju za Nintendovu konzolu. Kako se navodi, nova verzija doneće kvalitetniju grafiku i radiće u 4K i 60 fps na PS5 i Xbox Series X konzolama. Takođe, očekuje nas i japanski dab kojeg nije bilo u prethodnicima. No More Heroes stiže nam 11. oktobra.

Nije što je u pitanju naša igra, ali Scorn odavno privlači veliku pažnju javnosti. Ovaj unikatni horor nudi impresivan vizuelni doživljaj koji ipak neće prijati svačijem stomaku. Igra će se u prodaji pojaviti 14. oktobra, dakle nedelju pre nego što je bilo planirano.

Odlični A Plague Tale Innocence dobija nastavak samo tri godine nakon svog izlaska! A Plague Tale: Requiem možda i zbog toga dosta liči na svog prethodnika kad je reč o gejmpeju, jer opet vas čekaju vojnici Inkvizicije i naravno beskrajne horde pacova koje šire crnu kugu. Ipak, svet igre znatno je veći, a glavna junakinja neće padati mrtva poslke prvog udarca. Igra izlazi 19. oktobra na aktuelnoj generaciji konzola, što uključuje i Switch, ali preko cloud opcije!

Uncharted: Legacy of Thieves konačno stiže na PC, što je ujedno i debi ovog serijala za PC. Legacy of Thieves naravno kombinuje Uncharted 4 i njegov spinoff, a u pitanju je remasterovano izdanje sa PS5. Kako se očekuje, PC izdanje imaće i neke dodatne grafičke opcije, ali ne treba očekivati velike razlike. Igra stiže 19. oktobra.

Kad nema nove Batman igre, dobar je i Gotham Knights! U ovom akcionom RPG-u glavne uloge imaju Nightwing, Batgirl, Robin i Red Hood a kako je rečeno, Batman je mrtav i sigurno ga nećemo videti u igri. Potencijalno najveći kvalitet igre odnosi se na podršku za kooperativni režim za dva igrača, s tim što on podrazumeva i drop in/drop out. Igra nam stiže 21. oktobra.

Nemoguće je ne spomenuti ni Mount & Blade II: Banerlord, s obzirom da je reč o strategiji koja je najavljena još 2012. godine! Igra je inače već neko vreme u early accessu na Steamu, a čak je bila i postavila rekord sa 170.000 igrača istovremeno! Oni koji su je probali hvalili su gejmplej, ali negodovali zbog grafike i bagova. Igra izlazi 25. oktobra.

Na kraju, spomenimo i Call of Duty: Modern Warfare II koji je zapravo ribut i nastavak, a ne remaster ili rimejk originala iz 2009. godine. Kako se navodi, gejmplej će biti drastično izmenjen, što se odnosi na drastično kvalitetniji AI, plivanje i unapređeno upravljanje vozilima. Oružja sad možemo testirati a postoji i više načina da se ona nadograde.Tu je i nekoliko novih multiplejer modova, a neki od njih imaju izvođenje iz trećeg lica! Igra izlazi 28. oktobra.

Šteta bi bilo da ne spomenemo na brzinu i još nekoliko interesantnih igara. Za ljubitelje sporta, tu su NHL 23 i PGA Tour 2K23 koji stižu 13. oktobra, kao jedina sportska igra van NBA 2K serijala, kad je u pitanju 2K Games. Vlasnici Switcha takođe imaju razlog za zadovoljstvo, s obzirom da im stiže nastavak odličnog taktičkog RPG-a Mario + Rabbids sa podnaslovom Sparks of Hope 20. oktobra, a tu je i Bayonetta 3 28. oktobra. Sackboy: A Big Adventure debijtuje na PC-ju 27. oktobra, a istog dana stiže i Square Enixov J-RPG Star Ocean: The Divine Force na svim aktuelnim konzolama, sem Switcha.

Uh, to je baš dosta igara! Koje od njih će biti vaš prioritet?

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!