Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R – Drugačije, ali da li i bolje?

Mnogo toga je bizarnog u vezi sa JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R. Ovaj naslov je u svojoj originalnoj verziji (bez slova R u nazivu!) bio jedna od poslednjih ekskluziva za PS3, s obzirom da je objavljen 2014 na našem kontinentu. U kombinaciji sa malim tiražom, ne čudi što je ovo danas jedan od skupljih naslova za konzolu. Ipak, njegova cena strmoglavo pada otkako je ovaj remaster (otud slovo R) najavljen, a sad i objavljen.

Čudni specijali su nešto čega ćete se nagledati

Remasteri generalno nemaju sjajnu reputaciju jer najčešće donose samo grafička poboljšanja, obično limitirana na višu rezoluciju i eventualno bolji frejm rejt. Ipak, situacija je ovde potpuno drugačija, jer je razvojni tim uspeo da uradi dosta toga i kad je reč o sadržaju. Prvo iznenađenje jeste uvođenje All Star Battle moda, koji menja story mod iz PS3 igre. On se zapravo sastoji od više celina, a na kraju svake čeka vas završni protivnik. Ipak, ovde borbe imaju posebna pravila, poput toga da ne smete da koristite određene specijale ili čak blok. Tu su i tajne misije koje prethodno treba otključati, ali nismo sigurni jesu li one vredne toga. Za otvaranje dodatnog sadržaja trošite ingejm monetu, ali to se uglavnom svodi na kostime, jer su svi likovi dostupni već od starta. Ovaj režim nažalost nema nikakvu priču što je prilično neshvatljivo. Ostatak singlplejer komponente je pristojan, a izdvojili bismo mogućnost igranja tri na tri mečeva, kao i turnira za do osam igrača.

Nažalost, ništa od ovoga nije dostupno u onlajn režimu. Umesto toga, imate samo standardne pojedinačne, rangirane i nerangirane mečeve. Stvari su toliko ogoljene da čak ne postoji ni mogućnost revanša. Sa pozitivne strane, svake nedelje igra postavlja posebne uslove koje treba da zadovoljite u borbi, a za nagradu ćete dobiti neki kostim. Najveći problem onlajn moda jeste veliki lag, a indikatori koji pokazuju kvalitet konekcije baš i nisu precizni.

Likovi imaju svoje autentične animacije iz animea

Kao što je bilo za očekivati, igra donosi sve likove iz originalnog izdanja i njegovih DLC-ova, ali iznenađenje je da je dodato nekoliko novih! Ukupno, sad ih je više od 50, što je za naslov zasnovan na jednoj franšizi neverovatna brojka.

All Star Battle naizgled je prilično jednostavan, s obzirom da postoje samo tri tastera za udarce različite snage. Onog gde igra iskače iz šablona jeste posebna komanda koja je unikatna za svakog od likova. Ona omogućava potpuno različite stvari, od rotiranja likova, do aktiviranja specijala ili nekih sposobnosti kakve niste nikad videli! Ipak, ovo je jedan od borilačkih naslova gde kombo serije predstavljaju najbolji put ka uspehu. Upravo tad igra pokazuje svu svoju kompleksnost, tako da će oni posvećeniji pronaći način kako da dominiraju. Opet, slično kao u nekim drugim modernijim naslovima, tu je i autokombo sistem. On izgleda atraktivno i jednostavan je za izvođenje, ali naravno, nanosi mnogo manje štete. Nalik na neka ostvarenja iz prošlosti, poput starih The King of Fighters igara, ovde na raspolaganju imate i pomoćnika koji će povremeno uskakati u meč. Njihove asistencije strogo su ograničene, a isto tako, morate odabrati želite li da vam oni pomažu ofanzivno ili defanzivno. Ovo dodaju dubinu gejmpleju i veću kontrolu.

Sobarca možete pozvati samo ograničen broj puta

Sem toga, tu i su druge napredne tehnike, poput Flash Cancela koji omogućava da se za momenat borba zaustavi kako biste poništili svoj trenutni napad ili ga pretvorili u nešto drugo. Ono što je novo za remaster jeste mogućnost kretanja u vazduhu, odnosno Stylish Guard koji omogućava izbegavanje protivničkog napada u poslednjem momentu. Uz još nekoliko minornih gejmplej tehnika, All Star Battle R ne samo da postaje kompleksan već i originalan koliko nijedna druga igra u žanru u poslednjih desetak godina!

Za igru staru skoro deceniju, All Star Battle izgleda iznenađujuće dobro. PC verzija nudi mnogo više nego što smo očekivali, pa tako možete menjati ne samo rezoluciji i MSAA, već i određivati kvalitet tekstura i senki. Naravno, vidljivo je da likovi ne izgledaju tako detaljno kao u modernim borilačkim igrama, ali kako realizam nije prioritet, to postaje manje važno.

S obzirom na odličnu ponudu borilačkih igara na svim platformama, za All Star Battle R neće biti lako da pronađe put do igrača. Prilično ogoljeni oflajn i onlajn modovi ovde su najveći problem, ali unikatni likovi i gejmplej mehanike možda vas zainteresuju.

Igru nam je poslao Bandai Namco Entertainment, ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Autor: VideoGame Arena

Ukratko

JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R – Drugačije, ali da li i bolje?

JoJo’s Bizarre Adventure: All Star Battle R je prilično originalna igra kojoj više sadržaja nedostaje kako bi mogla da se takmiči sa konkurentima kao što su Mortal Kombat 11, Street Fighter V ili drugi moderni naslovi.
7
Zanimljivo
Izvođenje
7
10
Grafika
7
10
Zvuk
8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!