Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Igra iz Srbije prva će podržavati DirectStorage!

SCORN će kao najisčekivanija igra nastala u Srbiji konačno izaći 21. oktobra ove godine, a iz razvojnog tima sad su objavili i da će ona podržavati DirectStorage. Time će se SCORN postati i prva igra za PC sa podrškom za ovaj API.

Na jedno od pitanja na Twitteru vezano upravo za DirectStorage podršku, neko iz razvojnog tima odgovorio je da će igra podržavati ovu funkciji na Xboxu Series konzolama i na PC-ju! Šta sve ovo znači, možda se pitate? DirectStorage zapravo je način da se konačno bolje iskoriste performanse NVM SSDova. Iako su oni u teoriji deset i više puta brži od klasičnih SSD-ova limitiranih SATA 3 interfejsom, u igrama se to bukvalno ne primećuje! Stvar je u tome što se igre još uvek rade tako da što bolje iskoriste karakteristike hard diskova, koji se najbolje snalaze sa učitavanjem velikih fajlova. Sa druge strane, SSD-ovi su sjajni kad je reč o konstantnom učitavanju malih fajlova, piše Digital Trends.

Da biste imali koristi od DirectStoregea, nije dovoljno samo da pokrenete igru koja podržava ovu funkciju i bilo kakav NVMe SSD, već onaj koji podržava PCIe 4.0 ili 5.0. Ostali zahtevi nisu tako strašni – dovoljan vam je GPU koji podržava DX 12, a poželjan je i procesor iz Intel 11 serije ili Ryzen 3000 ili bolji, s obzirom da njihove matične ploče podržavaju PCIe 4.0. Sad ostaje samo da vidimo koliko će poboljšanja biti primetna u praksi.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!