Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

VGA na Gamescomu: Pet naših najvećih utisaka prvog dana

Posle svega što se dešavalo oko E3, Gamescom u Kelnu danas je defakto najveći sajam video igara na svetu. VGA ekipa i ove godine našla se na njemu, a iz brda utisaka, izdvojili bismo njih nekoliko.

  • Sve je isto kao pre, a malo i nije. Ovo je prvi Gamescom od 2019. godine, a što se organizatora tiče, korona virusa kao i da nije bilo. Bilo kakve mere ne postoje, pa samim tim ni nošenja maski, Na ovom poslednjem insistiralo se samo tokom prezentacije indi igara, što je krajnje besmisleno. Posledice korone zapravo se najviše vide po tome što je broj izlagača manji nego ranije, a nedostaju Nintendo, Sony, EA, Intel, Nvidia i drugi. Očigledno, industrija se još oporavlja.
Need for Speedovi dolaze i odlaze, Daytona USA je večna!
  • Retro je abnormalno popularan – Tradicionalno, na svakom Gamescomu veliki prostor odvojen je za retro gejming, pa se tako možete igrati na Amigi, Sega Mega Driveu, SNES-u, Dreamcastu i mnogo egzotičnijim platformama. Najlepše od svega, svi retro sistemi gotovo su uvek zauzeti, a mnogo je onih mlađih od 25 godina koji ih igraju. Najveći spektakl jeste Daytona USA 2 umrežena na osam računara putem emulacije, gde se uvek čeka red na igranje!
Pripreme za AEW meč!
  • Gužve su već velike – Ukoliko na Gamescom dolazite sa željom da odigrate demo neke igre koja stiže za par meseci, spremite mnogo strpljenja. I danas, prvog dana, kad su kapije sajma otvorene samo za gejming kompanije i novinare, u dugom redu se čekalo za igranje čak i potpuno opskurnih naslova. Narednih dana kad kroz kapije sajma bude prolazilo i i blizu 100 hiljada ljudi dnevno, sve se pretvara u pakao. Mi novinari tamo više i ne zalazimo!
  • Izlagači vole da vide medij iz Srbije: Svetske zavere kako nas svi mrze ne funkcionišu na Gamescomu, ni ove godine, niti ranijih. Naprotiv, svi su veoma ljubazni i srdačni i baš nikad nismo imali neko loše iskustvo. Što pre sebi izbacite iz glave predrasude, tim bolje. Nikome nije važno odakle ste.
Da se zna ko ima najveći – traktor
  • Nemci jako, jako vole Farming Simulator! I ove godine, jedan od najvećih štandova zauzima Farming Simulator, na koji je stao i gigantski John Deer traktor. Pritom, na velikoj bini se stalno nešto dešava, uz MC-ja koji sve vreme nešto urla, a publika odgovara urlanjem i pljeskanjem. A kako znamo da su u publici skoro sve sami Nemci? Pa, ovo je bilo jedino mesto na kome se sva konverzacija odvijala na nemačkom jeziku! Za Gamescom gde engleski potpuno dominira, to jeste neobično!

Autor: VideoGame Arena

Foto; Vladimir Dolapčev

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!