Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Avgust je i situacija sa cenama GPU-a i dalje je komplikovana

Brojne prognoze govorile su da ćemo do kraja ovog leta videti drastično spuštanje cena grafičkih procesora, ali u ovom momentu i dalje traje natezanje oko toga ko će da popusti. Kad je reč o Nvidiji, njima nije ostalo još previše vremena.

Kako prenosi Tom’s Hardware, Nvidiji gori jer su posle beskrajnih odlaganja sad prinuđeni da predstave svoju RTX 40 seriju, a sve informacije govore da će se t odesiti već za nekoliko nedelja! Prirodno, to automatski do pada cena RTX 30 serije, jer svaki distributer želi da ih se što pre reši. Ono što niko ne zna jeste koliki će tačno biti pad cena, ali se napominje da će ga biti. Problem je međutim što se ovo odnosi na najjače model iz 3080 i 3090 serije, ali sa druge strane, to i nije iznenađujuće. Naime, po običaju, Nvidia će prvo predstaviti najskuplje modele iz serije 40, a onda posle nekog vremena pustiti u prodaju i srednju klasu. Primera radi, RTX 3090 Ti trenutno košta $1400 u Americi, što je za sto dolara manje nego u julu i za čak 600 dolara manje od startne cene.

Sa druge strane, kartica koju želi najviše igrača, 3060 Ti još uvek košta $479, što je više od $399 kolika je bila startna cena. Pritom, ne zaboravite da je reč o kartici koja će u decembru napuniti dve godine, tako da je njena realna vrednost daleko niža! Kao što znamo, stanje na našem tržištu je još crnje, a mi samo apelujemo da budete strpljivi i ne dozvolite da vas šišaju kao ovce. Što je interesovanje kupaca manje, to će prodavci postati očajniji, jer u igri čekanja, oni neumitno gube.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!