Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Microsoft tvrdi da ih Sony podriva potplaćujući razvojne timove

Microsoft je trenutno pod istragom zbog preuzimanja Activison Blizzarda, a kompanija je tokom procesa u Brazilu napala Sony, tvrdeći da njihov najveći rival plaća razvojne timove da blokiraju objavljivanje svojih igara na Xbox Game Passu.

Ovaj napad nije slučajan, jer je upravo Sony taj koji je tražio istragu protiv Microsofta, bojeći se da će igre iz Call of Duty ili Diablo serijala od sad biti konzolna eksluzia Xboxa. U svoju odbranu, Microsoft ističe da je on popularnost Xbox Game Passa izgradio i bez Activision Blizzard igara, a ističu i kako ne žele da Call of Duty bude njihova ekskluziva, jer to nije profitabilno. Na kraju, kompanija ističe da je Sony samo ljubomoran na njih i da se služi nezdravom taktikom koja podrazumeva konzolne ekskluzive – nešto što po njima pripada prošlosti, prenosi Eurogamer.

Činjenica jeste da je Xbox Game Pass izuzetno uspešan model koji je odlično prihvaćen kod casual publike koja je spremna da svakog meseca plaća pretplatu a da zapravo ne poseduje niti jednu igru. I Sony je zbog toga bio primoran da se uključi u trku, pa sad nudi više vrsta PlayStation Plus programa, gde one skuplje pretplate garantuju mnogo više igara svakog meseca, pa i njihove naslove objavljene za konzole starije generacije. Inače, Activision Blizzard trebalo bi da postane deo Microsofta sledeće godine, i male su šanse da se to ne desi.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!