Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

FIFA 23: Srbija, Zvezda i Partizan

Svake godine pred izlazak nove igre iz FIFA serijala, pitamo se da li će srpski fudbal biti predstavljen na neki način, iako svi dobro znamo da ne možemo očekivati ništa. Ipak, situacija u FIFA 23 definitivno će biti bolje nego u FIFA 22 – pravo je pitanje samo koliko će biti bolja.

Ono što je u potpunosti sigurno jeste da će se u igri posle četiri godine ponovo naći reprezentacija Srbije. S obzirom da smo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo, EA nije imao kud nego da nas ubaci u igru, jer će se u njoj naći ovo takmičenje, kroz zaseban mod. Za očekivati je i da kao pre četiri godine i dresovi budu licencirani, ali pitanje je da li isto čeka i našeg selektora. Nažalost, teško je za očekivati da će FIFA 23 doneti kompletne kvalifikacije i sve reprezentacije sveta, pa je to još jedan razlog zbog čega u svojoj PS3 kolekciji i dalje držimo 2014 FIFA World Cup Brazil, kao poslednju igru koja je omogućavala tako nešto.

Kad je reč o klubovima, naša liga nikad nije stojala bolje, koliko god to bizarno zvučalo. Situacija je takva da ćemo sledeće godine imati Crvenu zvezdu direktno u Ligi šampiona, što će samo povećavati pritisak na EA da odreše kesu i licenciraju sve klubove koji igraju ovo takmičenje – čak i kad dolaze iz zemalja od kojih ne mogu baš puno da profitiraju. Da li će se to desiti ipak ostaje neizvesno, a što se tiče FIFA 23, šanse su male. Ipak, s obzirom da su kvalifikacije za Ligu šampiona smehotresne već duži niz godina (pogledajte samo našta liči takozvani Champions Path), timovi iz Srbije (čitaj Zvezdi) biće gotovo redovni učesnici do neke nove promene formata. Kad je reč o Partizanu i našim ostalim klubovima – situacija je još sumornija. Kako sva dešavanja vode ka tome da se Srbija svede na jedan ozbiljan klub koji će se maksimalno forsirati, sve to ne vuče na dobro. Na kraju, EA se naravno neće oglašavati o svemu do pred sam izlazak igre, pa ako se ispostavi da nismo u pravu – bićemo srećni zbog toga!

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

1 Comment

  1. Ko je reko da će ci*anska ku*va biti prva hahaaa?

    1
    2
    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!