Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Diablo Immortal odložen u Kini jer predsednika zemlje tresu kompleksi

Izlazak igre Diablo Immortal u Kini odložen je u poslednjem momentu, a kako prenosi Bloomberg, istina je da se ovo desilo jer kineski predsednik Xi Jinping vuče teške komplekse zbog poređenja sa Disneyevim junakom, Wiinie the Poohom.

Naime, neko je na Diablo Immortal Weibo profilu postavio sliku Winnie the Pooha, na šta su kineski cenzori odmah reagovali, protumačivši to kao vređanje svog voljenog i doživotnog predsednika. Ne samo što je objava obrisana, već i profil obrisan! Iako to nekim možda zvuči nestvarno, u Kini se zaista briše sve što je u vezi sa ovim dečijim junakom, a sve to zbog njegovog konstantnog poređenja sa Xi Jingpingom. Predsednika očigledno baš drmaju kompleksi, i čudno je da to neko u Blizzardu nije znao. S obzirom da je objavljivanje igre u situaciji kad je ona ostala bez profila na najvažnijoj društvenoj mreži u Kini suludo, lako je shvatiti zašto je do odlaganja došlo.

Inače, u zvaničnom saoštenju koje je izdao NetEase, zadužen za kinesku verziju Diablo Immortal, nevešto se kaže da je odlaganje posledica želje da se igra dodatno optimizuje za više uređaja, kao i da se načine razna druga poboljašnja. Sve ovo dovelo je do pada vrednosti kompanije, ali znajući kineske vlasti, jasno je da oni nisu imal izbora. Blizzard naravno ćuti o svemu, jer šta su ljudska prava u odnosu na profit?

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!