Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

FIFA 23 hardverska zahtevnost potvrđuje da nas je EA Sports lagao

FIFA 22 na PC-ju bila je običan port sa sa PS4/Xbox One, a iz EA Sportsa tad su rekli da je verzija za PS5/Xbox Series previše zahtevna za većinu PC konfiguracija. Sad kad je FIFA 23 na Windowsu ista kao na aktuelnoj generaciji konzola i kad imamo i hardversku zahtevnost, jasno je da ta priča veze nije imala sa istinom.

Naime, kao minimum navodi se Ryzen 5 1600 ili Core i5 6600K, 8 GB memorije i slabašni Radenon RX 570, odnosno GeForce GTX 1050Ti. Interesnatno je da ni preporučena konfiguracija nije mnogo jača, pa je za maksimalno uživanje u grafici dovoljan Ryzen 7 2700X ili Core i7 6700, uz 12 GB RAM i Radeon RX 5600 XT, odnosno GeForce GTX 1660. Kad ovo uzmemo u obzir, u problemu će biti samo igrači koji nisu radili apgrejd barem 5-6 godina. No, kao što smo više puta isticali, nije stvar samo u grafici, već tome što su gejmplej inovacije i deo sadržaja rezervisani samo za sadašnju generaciju konzola.

U drugim FIFA vestima, EA Sports objavio je screenshotove i potvrdio je da će se u igri naći i muško i žensko Svetsko prvenstvo, ali ako se nadate da ćemo moći da igramo i čitave kvalifikacije, bojimo se da ćete ostati razočarani. Pre bismo očekivali da dobijemo samo na brzinu smlaćeni mod koji će biti zaboravljen pre kraja ove godine. Kad je reč o licencama, navodi se da će i ove godine biti preko 30 liga, skoro 20.000 igrača i više od 100 stadiona. Da li će biti novih liga i klubova u muškoj konkurenciji, teško da ćemo znati u narednih mesec dana.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!