Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Stiže još dokaza da Returnal dolazi na PC!

Dok Xbox konzole više nemaju nijednu ekskluzivnu igru, PS5 ima ih u veoma ograničenom broju. Kako se čini, sa tog spiska ubrzo ćemo obrisati jednu od njih, jer stižu novi signali da će se Returnal pojaviti verziji za Windows.

Naime, na SteamDB-u pojavili su se podaci za igru čije je kodno ime Oregon, ali malo bolji pogled upućuje na to da se radi upravo o Returnalu. U ripchpresence tokenima tako se mogu pronaći brojni pojmovi iz ovog naslova. Na primer, spominje se Tower of Sisyphus koji je jedan od modova u igri, kao i Atropos – planeta na koju je smeštena radnja. Sem toga, za Oregon se navodi da je u pitanju igra iz trećeg lica sa proceduralno generisanim nivoima, pa se čini da nema nikakve dileme o čemu se ovde radi.

Da Returnal dolazi na PC nagađalo se još krajem prošle godine, a nakon što je procurela lista na kojoj se spominju i brojne druge PS5 ekskluzive, poput Gran Turismo 7, Ghost of Tsushima ili Ratchet & Clank. Sve ovo nije veliko iznenađenje, s obzirom da je Sony promenio politiku prethodnih godina, pa uz često veliko zakašnjenje, dozvoljava da se njihovi naslovi nađu na Windowsu, ali ne i na Xbox konzolama. Pritom, s obzirom na sličnu arhitekturu PS5 i PC-ja, odnosno upotrebu Unreal Enginea 4, portovanje ne predstavlja veliki izazov.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!