Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Next-gen verzija The Witchera 3 konačno ima datum izlaska… otprilike

CD Projekt Red toliko odlaže izlazak unapređene verzije igre The Witcher 3: Wild Hunt, da je kompanija morala da demantuje vesti kako postoje ozbiljni problemi. Da je sve koliko-toliko u redu govori nam najava da će se igra pojaviti u četvrtom kvartalu ove godine.

Kako od ranije znamo, fokus ove verzije biće na unapređenoj grafici, a sve kako bi se bolje iskoristila snaga modernog hardvera. Nažalost, i sam CD Projekt Red stvara konfuziju, navodeći samo da je u pitanju next gen verzija. Zbog toga, čak i mnoge medijske kuće jedino navode da je ovo izdanje planiramo za PS5 i Xbox Series konzole. To ipak nije istina, jer se novi The Witcher 3 planira i za PC, i to kao besplatna nadogranja na postojeću verziju. Naravno, na to imaju pravo i svi koji poseduju ovaj naslov u verzijama za PS4 ili Xbox One.

A šta konkretno znamo o unapređenjima? Ono što se najviše spominje jesu brza učitavanja i ray tracing podrška, a naravno, svi DLC-ovi biće integrisani. Sem toga, najavljuje se nekakav vid integracije sa The Witcher TV serijom, što će se verovatno svesti na kozmetičke dodatke. U međuvremenu, kompanija nastavlja da radi na novom nastavku sage, ali o njemu ne znamo mnogo osim da će koristiti Unreal Engine 5. Ipak, partnerstvo sa Epic Gamesom ne znači da će The Witcher 4 ili kako li će se već zvati biti ekskluziva za Epic Games Store.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!