Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Lov na naivne: “PlayStation 5 emulatori” preplavljuju internet

Internet je prepun toliko providnih prevara, da često dobijemo transfer blama. Međutim, takve stvari očigledno prolaze, jer je dovoljno naivnih ljudi koji bez problema postaju njihove žrtve. Uostalom, to nam pokazuju i fejk emulatori PlayStationa 5.

Iz generacije u generaciju konzola ova prevara se ponavlja, a kad posetite nekih od sajtova “PlayStation 5 emulatora”, ne treba vam više od minut da shvatite kako nešto nije u redu. Ako vam gotovo potpuni izostanak tehničkih informacija nije sumnjiv, dovoljno je posetiti sekciju u kojoj se navodi minimalna hardverska zahtevnost. Kako se navodi na stranici jednog od “emulatora” (ne zaslužuje reklamu), minimum za igranje PS5 igara je bilo kakav dual core procesor i to sa svega 2 GB memorije! Sa druge strane, za igranje u 144 fps (koje čak nije ni podržano na PS5), navodno je dovoljan deceniju stari i5 2500K sa samo 8GB RAM i GTX 970!

Ferrari F40 in Gran Turismo 7
Gran Turismo 7 možete igrati samo na PS5 – za sad

Naravno, ovako nerealno niska zahtevnost navedena je kako bi se vlasnik i najgore office mašine ohrabrio da emulatoru pruži priliku. Preuzimanje aplikacije (ako je ono uopšte i moguće) obično podrazumeva da prethodno uradite gomilu anketa. Kad na kraju najzad nekako preuzmete i pokrenete program, naravno da vas očekuje jedno veliko ništa, ne računajući eventualno neki trojanac. Zato, bez obzira na evidentnu sličnost PC i PS5 hardvera, ni ne razmišljajte o tome da je PS5 emulacija moguća u skorije vreme.

Sa druge strane, PS4 emulatori zaista postoje ali proći će godine pre nego što oni postanu upotrebljivi. Do tad, čini se da će najveći deo najboljih PS4 ekskluziva već biti dostupan na PC-ju, kao što je slučaj sa novijim igrama iz Uncharted serijala. S obzirom na visoke cene PC hardvera, kupovina PS5 i dalje se čini najboljim rešenjem, bez obzira što ga naši preprodavci i dalje nude po uvećanim cenama u odnosu na realnu. Ipak, između kupovine PS5 ili 3060Ti za iste pare, uvek bismo radije odabrali prvu varijantu.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Thanks for submitting your comment!