Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

FIFA serijal će se nastaviti – FIFA već pregovara sa rivalima EA Sportsa

Ovih dana Svetska fudbalska federacija (FIFA) ponaša se kao ostavljena mlada! Kao što znamo, EA Sports odbio je da im plaća 300 miliona dolara na godišnjem nivou jer od toga objektivno nemaju nikakve koristi. Odmah nakon razlaza oglasio se i predsednik FIFA Gianni Infantino i to nimalo profesionalno.

U izjavi na zvaničnom sajtu federacije, on je istakao da EA Sports nema nikakve šanse. “Ja vas uveravam da će jedina autentična, prava igra sa FIFA imenom biti ona koja je najbolja i za gejmere i za fanove fudbala. FIFA ime je jedino globalno ime. FIFA 23, FIFA 24, FIFA 25, FIFA 26 i tako dalje su konstanta i ostaće najbolji.” Sem toga, on je dodao da je njihova strategija orijentacija na esport i bolju saradnju sa svima, šta god to značilo.

Kako se nezvanično navodi, FIFA već pregovara sa nekim od najvećih igračkih kompanija i medijskih grupa sa kojima želi da 2023. godine objavi FIFA 24. Zli jezici bi samo mogli da ponove ono što je EA Sports rekao, a to je da FIFA ne obezbeđuje prava niti na jednu ligu, fudbalera ili tim, tako da je na izdavaču da izdvaja desetine ili stotine miliona evra kako bi ih obezbedio. Plus, koja bi to kompanija želela da im plaća 300 miliona dolara godišnje? Što se nas tiče, konkurencija je dobrodošla, ali ipak moramo biti izuzetno skeptični.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!