Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Star Wars je bio prvi brend koji je TT Games odlučio da upakuje u jednu Lego igru (i danas gotovo pa u potpunosti da se okrene izradi samo “kockastim” igrama), pa je novo ostvarenje privuklo veliku pažnju igračke javnosti. Ideja da se Ratovi Zvezda (svih devet filmova) potpuno zaokruže u LEGO Star Wars: The Skywalker Saga samo su dodatno užarili situaciju, naročito jer su igrači (donekle) znali da mogu da se oslone da će konačno izdanje biti kvalitetno.

Obzirom da saga pokriva franšizu to znači i da su The Last Jedi i The Rise of Skywalker doživeli svoj debi u Lego formi (uz prepoznatljiv Lego humor), a prve epizode trilogija se mogu slobodno birati. Opseg igre takođe znači da će igrači moći da kontrolišu nekog od stotine i stotine poznatih likova.

LEGO Star Wars The Skywalker Saga screenshot

Izvođenje kombinije pravolinijske i otvorene nivoe u kojim igrači mogu da istražuju okruženje, što igračima daje prirodniji osećaj, ali i slobodu da rade šta god požele. Naravno, pod tim se podrazumeva i collectathon najrazličitijih predmeta, dosta borbe, upravljanje nekom od letelica, pa i poneka logička zagonetka. Velika novina je mogućnost kontrole kamere, ali i pored toga je ona znala da nam “pobegne” tokom našeg testa.

Najveći nedostatak, makar onim ozbiljnijim igračima, će biti to što je LEGO Star Wars: The Skywalker Saga jednostavan kao i prethodne TT Games igre i neće uspeti ozbiljnije da namuče nikog. Izgovor za to je to što je ovoj naslov pripremljen da zabavi celu porodicu, ali mislimo da bi ova igra imala isti takav efekat da je bar malo teža. To ne znači da ova igra nije zabavna, naprotiv, ljubitelji franšize će sigurno oduševljeno provesti nešto oko dvadesetak sati uz novu Lego igru.

Prezentacija je takođe na očekivano zavidnom nivou, pa igrači mogu da očekuju solidnu količinu među-animacija prepunih Lego gegova. Voiceover je tu da na pitkiji način predstavi priču, a kvalitet grafičke prezentacije takođe uspeva da nadmaši očekivanja, mada se mora priznati da je verzija igre za konzole obogaćena sa po kojim padom frejmrejta.

Mada smo sa novom igrom dobili malo inovacija, te novotarije su baš nekako fino raspoređene na ključnim mestima pa Lego Star Wars The Skywalker Saga deluje sveže i kao suštinski pomak u odnosu na prethodna kockasta izdanja. Možda bi bilo previše reći da je na toj listi u samom vrhu, ali bez obzira na to kojoj Star Wars generaciji pripadate, ubeđeni smo da ćete uspeti odlično da se zabavite uz ovo ostvarenje.

Igru nam je poslao CD Media S.E. i TT Games, ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

LEGO Star Wars: The Skywalker Saga

Plastično fantastični Lego Star Wars verovatno je jedan od najboljih "kockastih" ostvarenja.
8.2
Ne propuštati!
Izvođenje
8.1
10
Grafika
8.6
10
Zvuk
8.1
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!