Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Ne, Marvel’s Guardians of the Galaxy ne treba mešati sa Telltale Games interaktivnim filmom, a još manje sa Marvel’s Avengers koji smo imali prilike da odigramo ranije ove godine. Igra koju vidite na ovoj stranici pojavila se gotovo niotkuda i uspela je da nas ostavi bez daha.

Koncept o timu sačinjenog od pet heroja je verovatno ono što je uticalo na nas da imamo drugačija očekivanja. Umesto prilike da se prohodate u cipelama svakog od heroja, najnoviji Marvel’s Guardians of the Galaxy igrače ubacuje samo u ulogu Pitera “Star-Lord” Kvila (Peter Quill). Radnja naravno nema puno veze sa filmovima, pa ni stripovima, jer su autori imali slobodu da malo promene poznati svet. Dvanaest godina nakon velikog galaktičkog rata, a naša družina je tek na početku svoje karijere i idalje nije potpuno usaglašena na bojnom polju.

Marvel's Guardians of the Galaxy screenshots

Igrači koji će instiktivno pokupiti ovaj naslov sigurno će od njega očekivati da ima zanimljivu priču, ali još važnije prepoznatljiv humor koji su Marvel filmovi uspešno preneli. Srećom, možemo reći da ovo ostvarenje ima verovatno jednu od najboljih super-herojskih priča koju smo videli u poslednje vreme. Pošalice nisu uvek sjajne, ali kada pogode notu uspevale su da nas nateraju da pauziramo igru. Nećemo previše otkrivati, osim činjenice da je Guardians vredan vremena samo zbog priče.

Zanimljiv detalj predstavlja i to što ovaj naslov ima i izbor dijaloga što je pomalo neobično za jedno akciono ostvarenje. Naravno ne treba očekivati da će odluke uticati na kraj igre, ali one vode ka različitim ishodima pojedinih scena, što je još jedan dokaz koliko su autori truda posvetili pripovedanju.

Da su toliko vremena uložili u gejmplej, Marvel’s Guardians of the Galaxy bi bio jedan od najboljih ove godine. Mada je akcija odlična, ona istovremeno ne predstavlja ništa revolucionarno. Sačinjena je od laganih platformskih sekcija, još lakših logičkih zagonetki, i dinamičnih borbi. Mada je Kvil jedini koga igrači mogu da vode, ostali Guardiani će moći da uskoče u akciju pozivom na određenu kombinaciju tastera, a Groot, Rocket i ostali su takođe spremni da pomognu glavnom junaku da premosti (ponekad i bukvalno) pojedine prepreke. Na ovaj način autori su uspeli da razviju osećaj da je tu ceo tim, iako je fokus samo na jednom od njih.

Posebno zanimljiv detalj je fenomenalna muzička podloga sačinjena od najvećih hitova osamdesetih koja je prepletena u akciju. Nećemo otkriti koje pesme su ubačene u igru, jer je otkrivanje deo savršenog iznenađenja koje je spremio Eidos Montreal. Iznenađenje, ali neprijatno, su i brojni tehnički problemi. Igra uspešno parira trenutno najlepšim igrama, ali količina bagova je poražavajuća i nadamo se da će razvojni tim da zapne i ispegla sve što pre.

Guardians of the Galaxy je uspeo da postigne nešto neočekivano. Oda herojima, koja je lišena bilo kakvog kooperativnog moda i koja stavlja fokus na samo jednog od pet likova bi bilo gde bio promašen koncept, ali ovaj naslov uspešno iznosi pojednostavljenu ideju. Bilo da ste stripadžija ili ste uživali u Marvel filmovima, ovu igru ne smete da propustite.

Igru nam je poslao Square Enix, ali to nije uticalo na konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Marvel’s Guardians of the Galaxy

Upečatljiva Guardians of the Galaxy epizoda koja je bliža stripu nego filmovima, koja ne osvaja gejmplejom već odličnom pričom.
8.2
Ne propuštati!
Izvođenje
8.1
10
Grafika
8.4
10
Zvuk
9.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!