Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Turrican Flashback Collection

Moramo da priznamo da do sad nismo imali previše prilika da se na PlayStation 4 konzoli podsetimo kultnih 16-bitnih ostvarenja, ali to je Turrican Flashback Collection paket odlučio da promeni, jer njegovom kupovinom igrači dobijaju čak četiri klasika po jednoj ceni.

Prvi put čujete za Turrican serijal? Pa, to onda verovatno znači da ste mlađani, jer je ova franšiza nemačkog razvojnog tima Factor 5 svoju slavu stekla početkom devedesetih godina na Amiga računarima, kao i na Super Nintendo i Sega Mega Drive 2 konzolama. Zanimljivo je to što baš Flashback Collection donosi dva naslova koji do sad nikad nisu zakoračili na moderne konzole.

Turrican Flashback

Turrican igre su pucačine, prepoznatljive po run-and-gun mehanici, odnosno filozofiji „potamani sve što se kreće na ekranu” dok glavni junak jurca sa leve na desnu stranu. U periodu kada su naslovi izlazili, žanr je bio izuzetno natrpan sličnim ostvarenjima, a to da se franšiza izdvojila valjda dovoljno govori o njenom kvalitetu.

Ono što je ovu netipičnu pucačinu isticalo je nekoliko zanimljivih mehanika, koje do tad nisu nikad viđene, možda i sa dobrim razlogom, jer su neke inovacije napravljene da istetiraju umeće igrača. I baš od toga zavisi koliko vremena će neko provesti u ovim naslovima. U teoriji, to bi trebalo da bude oko sat do dva po igri, ali u praksi zavisi od količine izgubljenih života. Naravno, ubačene su i moderne novine kao što je snimanje pozicije i premotavanje, ali od nas sledi preporuka da to izbegnete koliko god je to moguće.

Turrican Flashback 06

Flashback Collection je savršeno zadržao duh originala, što naročito naglašava fenomenalna muzička podloga koja ima nekoliko upečatljivih kompozicija. Nažalost, obzirom da je igra štura sa dodatnim sadržajem, ne postoji opcija da se pesme preslušavaju van nivoa. Neiskorišćeni potencijal Anniversary kolekcije je evidentan na svakom koraku, jer su igre samo nagurane u meni, pa ne postoje dodaci, specijali, a najviše začuđuje što su izostala i dva naslova iz serijala koji bi idealno zaokružili ovo izdanje.

Bez obzira na to Turrican Flashback Collection je odličan izbor za nostalgičare, naročito ukoliko se oni opredele za Nintendo Switch verziju.

Igru nam je poslao predstavnik izdavača, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Turrican Flashback Collection

Moramo da priznamo da do sad nismo imali previše prilika da se na PlayStation 4 konzoli podsetimo kultnih 16-bitnih ostvarenja, ali to je Turrican Flashback Collection paket odlučio da promeni, jer njegovom kupovinom igrači dobijaju čak četiri klasik
7.3
Zanimljivo
Izvođenje
7.0
10
Grafika
7.8
10
Zvuk
9.2
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!