Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Call of Duty Black Ops Cold War

Šokantan je podatak da je Call of Duty Black Ops Cold War objavljen zajedno sa premijerom najnovijih konzola, a da u isto vreme deluje kao naslov od pre pet do deset godina. Kada se zagrebe ispod maestralne prezentacije pojavljuju se problemi koje je jako teško oprostiti autorima ovog naslova.

Ukoliko bi se krenulo od singlplejer kampanje, delovalo bi da je situacija drugačija, jer je na nivou onoga što očekujemo. Radnja je smeštena između prve dve Black Ops igre i koristi standardnu formulu pomenutog pod-serijala koji meša istorijske događaje, intrigu, političke teme i dosta fikcije. Baš ta sloboda u pisanju scenarija je ono što je učinilo da priča bude zanimljiva od početka pa do kraja, mada ona nije bez propusta.

Najzanimljivije je sigurno to što je na početku igre moguće kreirati svog junaka (muškog ili ženskog pola), a tokom priče se čak može uticati određenim odlukama i na neke elemente radnje! Ovo su stvari koje nismo očekivali od jedne Call of Duty igre, ali moramo da priznamo da su nam prijale! I ovog puta je najveća mana trajanje kampanje, koja može da se razvuče na oko 5 sati, no ovo nije iznenađenje i sada već i pokrećemo singlplejer očekujući da ćemo uspeti da ga pređemo za jedan vikend (ili dan ukoliko imate dovoljno slobodnog vremena).

Call of Duty Black Ops Cold War

Studio Raven je bio zadužen za singlplejer i tu je uradio dobar posao, ali se isto ne može reći za Treyarch koji je bio zadužen za multiplejer – deo igre na koji se Call of Duty serijal uvek najviše oslanja.

Na izboru se nalazi dobar broj različitih režima igre, među kojim su i neki novi modovi, ali deluje kao da je razvojni tim pucao na „siguricu” i nije želeo da uvede dovoljno novina, pa nam je bilo teško da uočimo razlike. Čak je i jedan od novih modova reciklirao ideje iz battle-royale Warzone, a razlog za to nam idalje nije potpuno jasan. Ipak ništa ne predstavlja toliko veliki trn u oku, kao to da su neke od dobrih odluka iz Modern Warfare izbače, poput menjanje moda paljbe ili „lepljenja” za zaklon.

Čak iako bi zanemarili tehničke nedostatke i probleme, Black Ops Cold War multiplejer bi definitivno mogli da okarakterišemo kao beta verziju, jer dolazi sa premalo sadržaja za naslov ovog gabarita. Za sad je ubačeno samo osam mapa, koje su barem dobro dizajnirane (Majami deluje najzanimljivije za sad). Naredni apdejt je već najavljen i nove mape su na putu, ali igre se ocenjuju u obliku u kom su isporučene na dan izlaska, a trenutno se nameće zaključak da će COD Black Ops Cold War biti isplatljiviji za nekoliko meseci.

Call of Duty Black Ops Cold War

Zombies mod je već duže vreme jedan od najomiljenijih u serijalu, a slično će biti verovatno biti i ove godine. Kooperativni režim je zabavan, donosi neke inovacije, iako u suštini nemenja ništa bitno u odnosu na prethodna izdanja (osim teme). I u ovom obliku je kilometrima ispred koop režima u Modern Warfare, što predstavlja jednu malu pobedu za ovogodišnji COD.

Ono gde Call of Duty Black Ops Cold War briljira je takođe segment u kom serijal dominira već dugi niz godina, a to je prezentacija. Zvučna podloga je maestralna, sa još jednom revizijom kvaliteta efekata i dizajna zvuka, dok grafička podloga sija putem podrške za RTX. Sa druge strane, autori nisu uspeli da optimizuju „apetit” igre za slobodnim prostorom, pa očekujemo da će BLOPS Cold War za nekoliko meseci težiti više stotina GB, baš kao i njegov prethodnik!

Sve gore navedeno nas navodi da je Black Ops Cold War još jedan tipičan predstavnik Call of Duty serijala kakve dobijamo u poslednje vreme: neinspirisan, zbrzan i promašuje metu tamo gde je bilo najbitnije da pogodi. Ne radi se o lošoj igri, već o onoj koja je mogla da bude nešto mnogo više.

Igru nam je poslao Activision, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Call of Duty Black Ops Cold War

Šokantan je podatak da je Call of Duty Black Ops Cold War objavljen zajedno sa premijerom najnovijih konzola, a da u isto vreme deluje kao naslov od pre pet do deset godina. Kada se zagrebe ispod maestralne prezentacije pojavljuju se problemi koje je
7.4
Zanimljivo
Izvođenje
7.2
10
Grafika
9.1
10
Zvuk
9.3
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!