Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

NHL 21

Teško je započeti predstavljanje nove sportske igre jednom zaljubljeniku u ovaj žanr, a da se pri tom navedu neke neočekivane informacije. Čak i najbolje sportske simulacije, među kojim se NHL serijal definitivno nalazi u poslednje vreme, pate od prostog apdejta podataka i minimalnih izmena. Ove godine slučaj je možda još i teži usled pandemije koronavirusa, ali i činjenice da je ovogodišnje izdanje poslednje pred premijeru novih konzola, ujedno i ono koje tradicionalno dobija najmanje pažnje zbog toga.

NHL serijal je zanimljiv i iz tog razloga što je imao najvidljiviji pad kvaliteta sa izdanjem NHL 15, kada je EA odlučio da uradi ono što niko nije očekivao – da konačno posluša igrače. Tada je franšiza poprimila oblik koji ima danas, uvodeći niz odličnih modova i inovacija. Od tad pak, NHL dobija samo manje izmene koje jedva prelaze granice očekivanja, ali sa druge strane razvojni tim ne želi ni da rizikuje da opet izazove gnev igrača.

NHL 21 review screenshots

Velikih eksperimenata nije bilo na polju izvođenja, jer je sve ostalo skoro pa isto kao i prošle godine. Možda će neki hokejaški fanatik primetiti razlike, ali najveći broj igrača neće osim novih specijalnih poteza za koje je potrebno mnogo vežbanja. Slično može da se kaže za menije, opcije, kao i grafički prikaz, koji ruku na srce izgleda fenomenalno (unapređene su animacije) i pitanje je da li trenutna generacija konzola može da izgura nešto bolje od toga.

Manje izmene su doživeli, Be A Pro, u kom igrači mogu da kreiraju svog hokejaša i jurnu ka zvezdama, i Franchise mod, koji je klasična karijera gde jedan tim vodite do Stenli kupa (ili više njih). HUT Rush je novina za serijal i ovde igrači imaju prilike da igraju kraće utakmice u kojim se nagrađuje stil, ali to ujedno znači da je možda namenjen iskusnim igračima koji znaju kako da izvedu najkomplikovanije poteze. Sa druge strane, razočaravajuće je to što je World of CHEL netaknut od prošlog izdanja.

NHL 21 review screenshots

NHL 21 je održao konzistentnost kvaliteta, ali i nivo sitnih izmena koje nikog neće oduševiti, a naročito ne igrače koji su kupili prošlogodišnje izdanje. Kao da je cilj bio da se pregura ova godina, kako bi se neke naredne opet jurišalo ka kupu.

Ukratko

NHL 21

NHL 21 je održao konzistentnost kvaliteta, ali i nivo sitnih izmena koje nikog neće oduševiti, a naročito ne igrače koji su kupili prošlogodišnje izdanje.
8
Zanimljivo
Izvođenje
7.8
10
Grafika
8.6
10
Zvuk
8.8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!