Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

NBA 2K21 je dobio reklame koje ne mogu da se prekinu

Monetizacija postala još napornija u NBA 2K21

Baš kao što je to uradio i u prethodne dve igre, 2K je i u NBA 2K21 tiho ubacio reklame koje ne mogu da se izbegnu, a ni prekinu.

Ove reklame se pojavljuju tokom učitavanja, a igrači moraju da ih odgledaju do kraja pre nego što dobiju opciju da pritisnu taster za nastavak. Ono što je najzanimljivije je to što razlika između trajanja učitavanja i reklame na trenutnim konzolama skoro pa identično, ali će situacija sigurno biti znatno drugačija na SSD uređajima najnovijih konzola. Tek treba da testiramo PC izdanje, ali smo ubeđeni da je i ovde već primetna razlika.

2K se prvi put setio ove mogućnosti u NBA 2K19, ali nakon što je to naišlo na oštru kritiku publike, NBA 2K20 nije imao ovakav “feature”… Barem u početku, do jednog momenta kada je razvojni tim objavio apdejt sa reklamama. Pretpostavlja se da su autori sačekali da gejming novinari objave svoje opise, kako ne bi bili napadnuti.

NBA 2K serijal se već nekoliko godina unazad dobija najnapadnije sisteme za monetizaciju i daluje kao da je u igri sve na prodaju, a uz novi peč situacija je još alarmantnija, pogotovo jer se radi o AAA ostvarenju koje se prodaje po punoj ceni (ili čak i za 70 EUR u izdanju za PlayStation 5 i Xbox Series X/S). Naravno da je igračka javnost primetila najnoviju reklamu u igri i počela da bukti zbog toga, a jedan od igrača upitao je razvojni tim zašto je prinuđen da gleda reklame kada je platio najskuplju ediciju NBA 2K21.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!