Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

COD Modern Warfare – Infinity Ward shvatio da je preterao!

COD Modern Warfare preterano progutao slobodan prostor, a sad je stiglo rešenje

Nakon što su svi shvatili da COD Modern Warfare više ne može da stane na 250 GB SSD, Infinity Ward je postao svestan da mora da uradi nešto po tom pitanju.

Poslednja igra u Call of Duty serijalu već od samog starta tražila je više od 100GB slobodnog prostora za instalaciju, ali nakon silnih apdejta, pa potom i ubacivanja battle royale moda Warzone, cela igra se proširila na više od 220GB. Igrači su bili veoma bučni po tom pitanju, pa je razvojni tim morao da reaguje.

Njihovo rešenje? U najnovijem apdejtu igrači kroz Battle.net klijent mogu da obrišu pojedine (nepotrebne) modove igre. Na izboru su singlplejer, multiplejer i Spec Ops, kooperativni mod, ali je opcija za brisanje Warzone dodatka isključena. Na ovaj način je moguće smanjiti instalaciju igre na „jedva osetnih” 165GB, a reakcije igrača su podeljene ponajviše zbog toga što je Warzone nametnut iako dobar deo gejmera ne želi da zakroči u njegove vode.

Bez obzira na to, zanimljiva je odluka autora da ponude ovakvo rešenje, reklo bi se utešno rešenje, umesto da su optimizovali veličinu igre. Doduše, kao da gigantski zahtevi novih igara više nikog ne čude, a možda je i razlog to što Activision želi da ulaže u novu igru, iako je Modern Warfare idalje jedan od najpopularnijih naslova kada su u pitanju multiplejer ostvarenja.

Najnovije izdanje u serijalu, Call of Duty: Black Ops Cold War izlazi 13. novembra 2020. godine, a beta će biti održana tokom ovog vikenda.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!