Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

PlayStation 5 u prodavnicama od 19. novembra, objavljena cena

PlayStation 5 će biti skuplji od Xbox konkurenta!

Tokom večerašnje PlayStation 5 Showcase prezentacije konačno je otkriveno ono što su mnogi očekivali, cena i datum kada će se nova konzola naći u prodavnicama.

Na samom kraju prezentacije koja je obilovala lepim iznenađenjima kao što su Final Fantasy XVI i novi God of War, usledila je informacija da će PS5 početi da se prodaje u SAD, Kanadi, Meksiku, Australiji, Novom Zelandu i Južnoj Koreji od 12. novembra. Nakon toga navedeno je da će se od 19. novembra nova konzola naći u prodavnicama i u ostatku sveta, osim u Kini.

Ono što je još zanimljivije je to što će PlayStation 5 imati nalepnicu na sebi u iznosu od 500 evra, odnosno 400 evra za verziju bez optičkog drajva. Još nije jasno da li je Sony toliko sumanut da traži 100 evra više samo za optički drajv ili se u konzoli ipak kriju još neke razlike, iako svi izvori trenutno tvrde suprotno.

Biće interesantno videti reakciju igračke javnosti obzirom da je Microsoft nedavno naveo da će Xbox Series X biti u prodaji po nižoj ceni od 400 evra, dok će Xbox Series S (takođe digital-only verzija sistema, ali slabijeg hardvera) koštati 300 evra. Nove Xbox konzole će takođe doći do igrača nešto ranije u odnosu na japanskog konkurenta.

Ovaj novembar će biti vreo!

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!