Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Wasteland 3

Wasteland 3 je još jedan od naslova koji na prvi pogled ne obećava puno, ali višestruko nagrađuje svakog ko mu posveti pažnju. Kao najnoviji nastavak serijala koji ima probranu publiku (uostalom kao i celokupan CRPG žanr), ovo ostvarenje donosi brojne novine u odnosu na prethodnike, ali i tonu sati zabave!

Treća igra u serijalu nastavlja post-apokaliptičnim putem kojim su prošli prethodni naslovi, ali sada izmešta radnju u snežni Kolorado. Igrači vode rendžerski duo, jedine preživele iz tima „Novembar”, kojima se obraća misteriozni „Patriarch” nudeći pomoć, ali pod uslovom da oni uzvrate uslugu. Ipak, da li će rendžeri slepo slediti naređenja stranca ili ne, potpuno je na igraču.

Mada priča nije lišena predvidljivih momenata, svojim najvećim delom je zabavna, jer su se autori potrudili da kreiraju zanimljive likove na koje će igrači nailaziti tokom priče. Uz to, igrači mogu da utiču i na kraj igre svojim odlukama koje često nisu lake, jer se u svakoj situaciji bira manje zlo. Zbog toga će igra konstantno stvarati osećaj u kom igrači moraju da mrze sebe iz dna duše zbog svake greške, ali će ispravne odluke sigurno nabaciti osmeh na lice kao kada se reši teška zagonetka.

Wasteland 3 screenshots

Wasteland 3 i jeste jedna velika slagalica, jer gejmeri uvek moraju da razmišljaju nekoliko koraka unapred. To je najočiglednije tokom okršaja koji nas najviše podsećaju na nove XCOM naslove, sa tom razlikom da je InXile Entertainment na svakom ćošku ubacio neki uređaj ili predmet koji može da se iskoristi kako bi se izjednačio odnos snaga.

Van borbi igrači mogu slobodno da istražuju mapu, a u te svrhe može da se koristi i specijalno vozilo. Ne treba ni pomenuti da vredi zaviriti u svaki kutak zbog zanimljivih sporednih misija, retkih ajtema, ali i dodatnih borbi koje mogu da donesu značajne apgrejde likovima, ali i rendžerskoj bazi. Ukratko, gejmplej nema prevelik broj originalnih i do sad neviđenih inovacija, ali je njihova implementacija maestralna, te Wasteland 3 poseduje dovoljno razloga da igrače zadrži do samog kraja. Ovo „igrači” se može shvatiti i kao množina, jer W3 nudi opciju onlajn kooperativne igre, nešto što se retko može videti u ovom žanru.

Wasteland 3 screenshots

Na polju prezentacije najviše nam je privukao pažnju dizajn mape i lokacija, kao i izgled likova. Sa druge strane animacije nas nisu oduševile, baš kao ni nešto veći broj sitnijih bagova u odnosu na druge naslova, ali nijedan od njih nije uspeo da nas ozbiljnije omete tokom igranja. Verovatno najimpresivnije deluje, obzirom na dužinu igre, to što su svi dijalozi snimljeni što znatno popravlja utisak o ovom naslovu.

Wasteland 3 je naslov kojih odmah na početku otklanja svaku sumnju u to da li u njega vredi zariti zube i posvetiti mu nebrojeno sati slobodnog vremena. Ukoliko odaberete da ga isprobate, nećete se pokajati!

Igru nam je poslao Deep Silver, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Wasteland 3

Wasteland 3 je naslov kojih odmah na početku otklanja svaku sumnju u to da li u njega vredi zariti zube i posvetiti mu nebrojeno sati.
8.8
Ne propuštati!
Izvođenje
8.9
10
Grafika
8.2
10
Zvuk
8.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!