Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

EA Sports UFC 4

Da li ste pomalo zaboravili na EA Sports-ov UFC serijal? Za razliku od drugih naslova Electronic Arts-ove divizije za sporstke igre koji dobijaju nova izdanja svake godine, na najnoviju UFC igru čekali smo oko dve i po godine. Čak i u normalnim okolnostima mnogo toga može da se izdešava na sportskoj sceni u tom periodu, a kamoli u ovakvim u kakvim se trenutno nalazimo i baš zato smo rado isprobali EA Sports UFC 4 kako bi proverili šta on sve donosi novo u odnosu na prethodnu igru i da li je vredan nabavke.

Od pristojne količine različitih modova, UFC 4 će odmah u fokus staviti karijeru. Ona donosi malo više dubine nego ranije, a sve novine u izvođenju će objasniti trener Davis koji će pratiti glavnog junaka na njegovom putu do vrha. Gejmeri će imati opciju da vežbaju četiri različite borilačke veštine i tako unapređuju statistike, a tu je i neizbežna bokserska vreća u kojoj moraju da se pogode odgovarajući tasteri u pravo vreme.

EA Sports UFC 4 Screenshots

Zanimljivija opcija za napredovanje je praćenje borbi protivnika, koja predstavlja dobar način da se stvari ubrzaju, ali će igrači morati da vode računa o tome koliko vremena imaju svake nedelje. Takođe, gejmeri mogu da kontaktiraju druge borce putem društvenih mreža, a ako uspeju da se sprijatelje sa njima, oni će ponuditi pomoć po „drugarskoj ceni”. Nasuprot tome, prozivanje drugih fajtera korisno je pre samih mečeva.

Razlike u oktagonu su primetne, ali ne u onoj meri u kojoj bi to većina igrača želela. Okršaji se i dalje uglavnom svode na rvanje po podu, iako većina fanova već nekoliko godina pokušava da ubedi razvojni tim da se veći fokus stavi na udarce. Umesto toga, autori su odlučili da prerade sistem za zahvate koji je pretvoren u donekle zabavnu mini igru za koju je zaista potrebno umeće, naročito ukoliko borac ne poseduje dovoljno dobre statistike za borbu u ovom segmentu.

EA Sports UFC 4 Screenshots

Razvojni tim je dosta truda uložio na unapređenjima na grafičkom polju, gde najviše pohvala zaslužuju unapređene animacije zbog kojih okršaji deluju realnije nego pre. Prelazi iz jednog stava u drugi zahvat, pa potom na pod su prirodniji nego ranije i „seckutanje” na koje smo navikli nije toliko očigledno. Ubačene su i neke nove arene, gde su pojedine zanimljivije od drugih ponajviše zbog toga što su smeštene u neočekivano okruženje poput pećine ili nečijeg dvorišta.

Umesto čudnog pokušaja da se u UFC 4 uvali Ultimate Team, onlajn režim je ovog puta tradicionalniji i dopunjava standardni quick match sa izborom kategorija boraca, a tu je i opcija za knockout turnira pod specifičnim pravilima.

Za UFC 4 se mora reći da predstavlja korak napred u odnosu na prethodnika, jer su izbegnute nebuloze treće igre i zamenjene stvarima koje su igrači zaista tražili. Neke želje nisu ispunjene, ali za to ćemo izgleda morati da sačekamo narednu igru.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

EA Sports UFC 4

Da li ste pomalo zaboravili na EA Sports-ov UFC serijal? Za razliku od drugih naslova Electronic Arts-ove divizije za sporstke igre koji dobijaju nova izdanja svake godine, na najnoviju UFC igru čekali smo oko dve i po godine. Čak i u normalnim okoln
8.3
Ne propuštati!
Izvođenje
8.3
10
Vizuelne karakteristike
8.2
10
Zvuk
8.6
10
8.8
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!