Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Naredna Battlefield igra izlazi 2021. godine i samo za next-gen!

Battlefield se kroji po merama novih konzola!

Razvojni studio DICE je otkrio da će nova igra u čuvenom FPS serijalu Battlefield biti objavljena najverovatnije krajem naredne godine.

Uz nedavne apdejte za Battlefield V i Star Wars Battlefront 2 stigla je i informacija da razvojni tim DICE više neće praviti velike apdejte za ove naslove. Kasnije je otkriveno da je to zato što studio želi da se okrene izradi naredne Battlefield igre.

Electronic Arts i DICE nisu želeli da otkriju tačan datum kada bi naslov mogao da bude objavljen i umesto toga su upotrebili period „kraj 2021. ili početak 2022.”, ali svi znamo da oni najviše vole prednovogodišnji period i nije teško pretpostaviti da će tako biti i sa Battlefield 6… ili VI ili šta god već stave kao oznaku. Um, samo da ne bude neki Hardline spin-off.

Sada su nam stigle i prve informacije kako bi naredni naslov u serijalu mogao da izgleda. Naime, DICE je otkrio da će sa igrom „juriti” najnovije tehnologije i inovacije na grafičkom polju, te da će ovo ostvarenje koristiti punu snagu naredne generacije konzola. Štaviše, izleda da naredni BF zbog toga uopšte neće biti objavljen za Xbox One ili PlayStation 4, već samo za njihove naslednike.

Kako to objašnjava Electronic Arts, Battlefield će baš zato biti objavljen kasnije jer bi ove godine imao premalu publiku na novim konzolama koje stižu krajem godine. Ovakvu praksu primenjuju mnogi izdavači igara, pa smo sigurni da je BF samo prvi u nizu.

Nama takođe deluje i da Electronic Arts ne žuri jer Battlefield V nije u potpunosti ispunio očekivanja na finansijskom polju, te sada kompanija gađa pravi momenat koji nije ni previše blizu, ali ni previše daleko, već taman tada kada se igrači malo užele ove franšize.

Naravno, to što se PC verzija ne spominje nigde ne znači da je neće biti, nasuprot, veoma je izvesno da će i novi BF izaći za kompjutere.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!