Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Gamescom 2020 zvanično otkazan, digitalni šou kao uteha

Gamescom 2020 je prvi koji će VGA tim pratiti kod kuće

Na zvaničnoj stranici Gamescom sajma potvrđeno je da će Gamescom 2020 biti održan samo u digitalnom obliku usled pandemije koronavirusa Covid-19.

Nakon više od mesec dana neizvesnosti i tvrdnji organizatora da će šou i ove godine biti održan na prostoru Koelnmesse sajma kao i ranije, tačku na svaku dilemu je stavio državni vrh Savezne Republike Nemačke koji je zabranio organizaciju velikih događaja i masovna okupljanja sve do 31. avgusta 2020. godine. Po prvobitnom planu, ovogodišnji Gamescom je trebao da se održi u periodu od 26. do 29. avgusta u Kelnu.

Od prvog dana postojanja VideoGame Arena portala, naša ekipa je bila redovan gost najvećeg sajma video igara na svetu, ali ove godine ćemo morati da napravimo izuzetak. Ne samo mi, već i stotine hiljada drugih igrača, novinara i autora igara koji redovno preplave holove i hale kelnskog sajma.

Organizatori Gamescom sajma nisu precizirali kako će tačno izgledati digitalni šou, ali je stiglo obećanje da ćemo kroz nekoliko nedelja dobiti odgovor na sva pitanja. Trenutno možemo samo da pretpostavimo da će Opening Night Live, koji je prošle godine po prvi put organizovan, biti izveden u sličnom maniru. U nedostatku E3 prezentacija, ONL šou bi mogao da „preotme” važnost i ostane rezervisan za najave najvažnijih igara.

Sa druge strane Gamescom je prepoznatljiv po tome što posetiocima daje priliku da isprobaju igre koje tek treba da izađu, pa bi neka alternativa bila da se igračima ponude demoi onlajn (neka naša mala fantazija), ali su male šanse da će ovako nešto biti odlučeno.

Link ka zvaničnom saopštenju.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!