Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Warcraft III Reforged

Da smo se uželeli klasika, jesmo, to nećemo da krijemo, ali već neko vreme ponavljamo kao papagaji da remasterizovana izdanja moraju više da učine za osnovnu igru da bi opravdale svoje postojanje i da ne bi bila okarakterisana kao najobičnija mamipara. Nažalost, Warcraft III Reforged je još jedan od naslova koji se oglušio o naše vapaje.

Jedna od najboljih strategija u realnom vremenu svih vremena i „deda MOBA žanra”, sigurno je zaslužio bolje izdanje. Po specifikaciji proizvoda, lako bi moglo da se zaključi da je ovo izdanje koje smo čekali jer objadinjuje osnovnu igru Reign of Chaos i ekspanziju The Frozen Throne, unapređen multiplejer, kao i značajan fejslifting.

Warcraft III Reforged screenshot

Jednom kada se isproba igra lako se shvata da je Blizzard olako shvatio svoj posao, kao i publiku. Razvojni tim je unapredio pojedine modele, rezoluciju i neke detalje, dok je kod najvećeg dela igre teško primetiti unapređenja. Trud može da se primeti, ali je naša zamerka usmerena najviše ka tome da je on mogao da bude iskorišćen na drugim mestima.

Iskreni da budemo, nismo ni očekivali previše, te smo najviše nade polagali u to da je priča zadržala svoj šarm, a izvođenje onaj šmek po kojem smo zavoleli ovu igru, što se i obestinilo. Treći Warcraft donosi neke od najvažnijih priča koje su oblikovale ovaj svet i opet je zabavno proći kroz njih i uveriti se koliko je Blizzard nekad bio dobar u ovome. Prolazak kroz ogromnu kampanju predstavlja pravo zadovoljstvo zbog njenog obima, ali i varijacija, a ukoliko ni to nekima ne bude dovoljno tu je ogromna količina user generated sadržaja.

Warcraft III Reforged screenshot

Na dan izlaska igre nedostajali su neki bitni elementi poput ladder rankiranja u multiplejeru, dok obećanja nisu ispunjena za neke druge segmente naslova. Najporaznije je to što je igra došla nedovršena i prepuna tehničkih problema, što je začuđujuće za jednu kompaniju koja je donedavno bila prepoznatljiva po ispeglanim igrama. Čak i nekoliko nedelja nakon premijere stvari nisu došle na svoje mesto.

Warcraft III Reforged ima jednu od najnižih ocena publike na sajtu Metacritic, gde je u trenutku pisanja ovog teksta svoje razočaranje iskazalo više od 28 hiljada igrača dok je svega hiljadu onih koji smatraju da je ovaj naslov pristojnog kvaliteta. Njihov gnev i najniže ocene nisu opravdane, ali su razumljive. Za ovaj naslov se od prvog momenta znalo da predstavlja izvlačenje para, ali je Blizzard morao da se drugačije ophodi prema jednom od naslova koji mnogi smatraju svetinjom.

Igru nam je poslao Blizzard Entertainment, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Warcraft III Reforged

Da smo se uželeli klasika, jesmo, to nećemo da krijemo, ali već neko vreme ponavljamo kao papagaji da remasterizovana izdanja moraju više da učine za osnovnu igru da bi opravdale svoje postojanje i da ne bi bila okarakterisana kao najobičnija mamipar
6.1
Zanimljivo
Izvođenje
6.1
10
Vizuelne karakteristike
8.2
10
Zvuk
7.5
10
8.3
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!