Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Street Fighter V Champion Edition

Da biste shvatili značaj Street Fighter V Champion Edition izdanja, moramo da se vratimo u 2016. godinu kada je igra prvobitno izašla. Umesto nastavka jednog od najpoznatijih borilačkih serijala koji je mogao da bude igra godine, dobili smo izlomljenu igru koja je delovala kao značajan korak unazad u odnosu na prethodnika. Najslikovitiji primer toga je manji broj likova u odnosu na prethodnika, dok su novi borci prodavani zasebno kao DLC (uz sumnju da su oni već bili spremni na disku igre). Igra je delovala prazno, gde je čak i Story mod prodavan zasebno.

Ipak, ovaj naslov je i pored nedostataka okupio nezanemarljiv broj gejmera koji su shvatili da SFV jednog dana može da se vrati na pravi put. Nadamo se da su mnogi od njih imali strpljenja, jer tek sad, nakon toliko godina može da se kaže da ovo naslov koji se tad očekivao.

Street Fighter V Champion Edition screenshot

Od izlaska Street Fighter V je konstantno poboljšavan kroz apdejte koji su odgovarali na najveće zamerke, a usput su igrači dobijali i novi sadržaj koji na kraju zaokružen u Champion Edition izdanju.

Ono donosi preko 200 kostima, 40 boraca, gomilu nivoa koji samo pojačavaju utisak da je SF5 ovako trebao da izgleda kada je prvobitno zakoračio na tržište. Doduše, izdanje ne obuhvata baš sve do sad objavljene dodatke, ali sumnjamo da će iko biti preterano razočaran. Možda jedino ako Capcom odluči da objavi „Ultimate Edition” za godinu ili dve.

Osim dodataka u osnovnoj igri, najnovije izdanje donosi i nekoliko novih modova koji su naknadno objavljeni gde se najviše izdvaja Arcade mod u kojem su se našle mini-igre iz prethodnih pet naslova serijala.

Street Fighter V Champion Edition screenshot

Autori su takođe doradili izvođenje, pa okršaji deluju najizbalansiranije do sad, a novina je drugi V-Trigger abiliti koji su dobili svi borci. Ova novina unosi bitnu razliku u toku mečeva, pa izbor borca sada deluje još važniji nego pre.

Sve navedeno deluje pozitivno, ali SF5: Champion Edition nije došao bez mana. Ona koja će igračima najviše zasmetati je to što Capcom i dalje nije uspešno ispeglao očajan netcode koji je igra imala od početka. Umesto toga fokus je otišao na druge stvari, a ko zna, možda je neko i pokušao da uradi nešto po ovom pitanju, ali je krajnji rezultat i dalje nezadovoljavajuć.

Street Fighter V Champion Edition screenshot

Da biste shvatili našu poslednju zamerku, treba da znate da je Champion Edition dostupan u nekoliko oblika. Igrači koji već imaju igru mogu da kupe apgrejd, dok svi ostali mogu da biraju između digitalne verzije ili diska. Problem ovde prestavlja to što fizička kopija na disku ima samo osnovnu igru, dok su DLC-ovi dostavljeni u obliku serijskog broja odštampanog na papiriću što nije retka praksa izdavača, ali što je definitivno veliki minus za sve oni koji su mislili da igru prodaju kada se zasite.

Street Fighter V Champion Edition je izdanje koje smo trebali da dobijemo pre četiri godine i da smo ga videli tada, velika je šansa da bi ostao upamćen kao jedan od najboljih ostvarenja 2016. godine. Ovako kako jeste, Capcom može da se pohvali na uloženom trudu da isprave „krive Drine”, ali se postavlja pitanje da li je sad prekasno za to. Sigurni smo da je sada efekat manji, ali da je ovaj naslov ipak vredan pažnje ukoliko volite žanr.

Igru nam je poslao Capcom, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Street Fighter V Champion Edition

Da biste shvatili značaj Street Fighter V Champion Edition izdanja, moramo da se vratimo u 2016. godinu kada je igra prvobitno izašla. Umesto nastavka jednog od najpoznatijih borilačkih serijala koji je mogao da bude igra godine, dobili smo izlomljen
8.2
Ne propuštati!
Izvođenje
8.2
10
Vizuelne karakteristike
8.9
10
Zvuk
9.1
10
9.3
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!