Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Xbox Series X je naziv next-gen MS konzole, predstavljen izgled

Next-gen rat se zahuktava – predstavljen monolitni Xbox Series X i prvi detalji

Tokom The Game Awards 2019 Microsoft je zvanično predstavio ime, fizički izgled i prve detalje o svojoj konzoli naredne generacije – Xbox Series X.

Čelnik Xbox divizije, Fil Spenser (Phil Spancer) na bini današnjeg šoua je otkrio je da će ovo biti najsnažnija konzola do sad, ali nije hteo da navede tačne tehničke specifikacije igračke platforme. Ono što pozdano znamo je da će Series X imati real-time ray tracing, treću generaciju Ryzen procesora i Navi grafički čip. Kako Spenser tvrdi mašina će biti spremna da gura igre u 4K rezoluciji na 60 do 120 fps, a najavljena je podrška i za 8K.

Zanimljivo nam zvuči i navod da će konzola imati kompatibilnost sa igrama sa svih prethodnih Xbox generacijama.

Uz novu konzolu su predstavljene i prve ekskluzive, a jedna od njih je Senua’s Saga: Hellblade 2, dok je nešto ranije prikazan i Halo Infinite.

Najnovija konzola je prvi put najavljena kao Project Scarlett, a novo ime je zbunilo igračku javnost jer je slično prethodnom sistemu Xbox One X. Zašto je Microsoft odabrao baš ovo ime nismo sigurni, ali znamo da jedva čekamo da vidimo šta će nova platforma ponuditi.

Xbox Series X u prodavnice stiže krajem 2020. godine, tokom novogodišnjih praznika.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!