Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Glasina: Horizon Zero Dawn izlazi za PC

Horizon Zero Dawn PC bi mogao da stigne već za par meseci

Ruski gaming novinar Anton Logvinov izjavio je u svom YouTube snimku da će igra Horizon Zero Dawn izaći za PC tokom februara 2020. godine.

Kako Logvinov objašnjava PC izdanje Horizon Zero Dawn će biti najavljeno uskoro, naročito jer se sada već pouzdano zna da razvojni tim Guerrilla Games radi na nastavku, pa bi verzija za kompjutere podigla interesovanje za igrom i franšizom. On je takođe naveo i da poznaje nekoliko developera koji prave nove naslove za PlayStation 5 konzolu, te kako im je Sony direktno rekao da razvijaju igre na takav način da one naknadno mogu da budu objavljene i za PC.

Postoji nekoliko razloga zašto bi mogli da poverujemo, ali i posumnjamo u ove navode. Argumenti za su to da je HZD rađen u istom endžinu kao i Death Stranding koji izlazi za PC, a naslov je objavljen sada već pre dve i po godine što bi mogao da bude dovoljno dug period da ovo ostvarenje iskorači van PS konzole. Sa druge strane, igra je „first party” PlayStation 4 ekskluziva na koje Sony gleda isključivao kao naslove koji trebaju da budu glavni adut konzole, što je samo po sebi već dovoljno da ne gajimo preveliku nadu da je ova informacija istinita.

Ukoliko je tačno ono što Logvinov tvrdi, možda će HZD za PC biti najavljen već tokom predstojećeg The Game Awards – do tad uzmite ovaj podatak sa rezervom!

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!