Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

NFS Heat PS4

Iako smo za potrebe opisa igre Need for Speed Heat koristili izdanje naslova za kompjutere, iskoristili smo priliku da isprobamo i ono koje objavljeno za aktuelne konzole. Da li je NFS Heat PS4 verzija bolja od one za PC? Verujemo da vas odgovor neće iznenaditi.

Pođimo prvo od stavke koja je najočiglednija: frejmrejt. Kao ni u slučaju prethodnih igara, ali i dobrog dela drugih vožnji koje nam stižu za konzole, i NFS Heat PS4 izdanje je zaključano na 30 FPS. Mi smo se ponadali da će igra makar na naprednijim verzijama konzola kao što je PlayStation 4 Pro (koju primarno koristimo za testiranje) imati bolji frejmrejt, pa je ovo saznanje usledilo kao hladan tuš.

Kada smo shvatili da igra ne preskače taj „čarobni limit” od 30 slika u sekundi, prekopavali smo opcije u nadi da ćemo naći setovanja za izbor prioriteta većoj rezoluciji ili jačem frejmrejtu, ali izgleda da Ghost Games nije razmišljao o tome. Mislimo da nema potrebe napominjati koliko je frejmrejt važan za vožnje, pa je jasno da je već ovo dovoljan razlog da se odlučite za PC izdanje igre.

Need for Speed Heat screenshots
Napomena: slika je iz PC verzije, max settings @2560:1080

Ukoliko vam to nije dovoljno, kada se direktno uporede konzolna i PC verzija Need for Speed Heat, mogu da se primeti daleko manji nivo detalja u Palm City-ju, kao i lošiji specijalni efekti. Iako Xbox One X i PlayStation 4 Pro automatski guraju 4K rezoluciju, u praksi retko kada dostižu taj nivo. Anti-aliasing izgleda užasno u PS4 izdanju igre, teksture se sporije učitavaju pa je primetan pop-in tokom vožnje, a primećuju se i nešto drugačije boje, mada od svega navedenog to verovatno predstavlja i najmanji problem.

Sve ovo nas još jednom navodi na zaključak da je aktuelna generacija konzola na kraju svog života, te da je PC verzija bolji izbor i u slučaju ove igre. Jedini motiv za kupovinu PS4 izdanja bi mogla da bude povoljnija cena nabavke (igra je ubrzo nakon svog izlaska dobila prvo sniženje, što ne govori baš u prilog naslovu) ili to da preferirate da igrate vožnje na velikom ekranu.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

NFS Heat PS4

Iako smo za potrebe opisa igre Need for Speed Heat koristili izdanje naslova za kompjutere, iskoristili smo priliku da isprobamo i ono koje objavljeno za aktuelne konzole. Da li je NFS Heat PS4 verzija bolja od one za PC? Verujemo da vas odgovor neće
0
Užasno

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!