Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Volition odlučio da „ispegla” 10 godina staru PC verziju Saints Row 2

Volition dugo vremena nije imao na raspolaganju source kod PC verzije!

Razvojni tim Volition je u svom nedavnom Twitch strimu zvanično potvrdio kako će popraviti PC verziju igre Saints Row 2, 10 godina nakon njenog izlaska.

Saints Row 2 PC izdanje je ostalo upamćeno kao jedno od najizbagovanijih, što ga je zakucalo u grupu najlošijih Steam portova koje smo imali prilike da vidimo do sad, a to je razočaralo mnoge igrače obzirom da se radi o jednom od najboljih naslova u serijalu.

Kako su i sami autori naglasili, cilj im je da ovaj naslov učine igrivim (!), jer u trenutnom obliku igrači koji su zainteresovani za igru moraju da koriste uputstva sa interneta, kao i modove.

Cela priča je još zanimljivija zbog činjenice da je izvorni kod igre bio „izgubljen”! Kako je Volition naveo pre oko godinu dana, port igre je radio razvojni tim koji je u međuvremenu bankrotirao, pa je source kod ostao zarobljen u procesu. Sada je kod nađen i nekoliko developera iz studija će raditi na prepravljanju PC izdanja.

Saints Row 2 će biti objavljen na Steam platformi, a nova verzija će imati ekskluzivni konzolni DLC Ultor Exposed and Corporate Warfare. Nije poznato kada bi reizdanje moglo da stigne na Steam, obzirom da na projektu radi mali tim.

Saints Row 2 je prvobitno objavljen 2008. godine za PlayStation 3 i Xbox 360, a godinu dana kasnije je došetao i na Windows operativni sistem.

Volition je tokom avgusta naveo da je novi Saint Row u pripremi.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!