Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

NHL 20

Uz razvojni ciklus koji je kraći od godinu dana, suočeni smo sa činjenicom da sportske simulacije uvek prolaze kroz identičan ritam. Jedne godine igra dolazi sa velikim izmenama u izvođenju i donosi nove modove, a već sledeće godine autori predstavljaju naslov koji ima minimalne novotarije u nadi da će igračima to (uz aktuelne podatke) biti dovoljno. Ovakav tempo je obično konzistentan i razbija se tek sa novom generacijom konzola. Nakon odličnog prošlogodišnjeg izdanja, došao je red na NHL 20 koji će razočarati sve dugogodišnje igrače iako se radi o verovatno najboljoj verziji popularne (i trenutno jedine) hokejaške simulacije do sad.

Da NHL 20 ne predstavlja revolucionarno izdanje igrači će moći da shvate već pogledom na glavni meni koji izgleda identično kao prošle godine. To podrazumeva i nedostatke kao što su duga učitavanja između menija, što će biti obeshrabrujuć prvi utisak o igri.

Međutim, EA Vancuver je radio na važnim novinama zbog kojih će igra delovati bolje. Jedna od inovacija je novi sistem animacija koji će realističnije prikazati pokrete hokejaša na ledu zbog čega će najpoznatiji igrači moći lako da se prepoznaju po karakterističnim zamasima prilikom šuteva. Dolazeći direktno iz NHL 19, ove razlike nam nisu bile drastično velike, ali moramo da primetimo da sve deluje još prirodnije nego ranije.

NHL 20 screenshots
Još prirodnije animacije nego ranije

Što se tiče sadržaja, najbolja prošlogodišnja novina, World of CHEL, dobio je bitna poboljšanja u vidu boljeg koncepta i zanimljivih novih zadataka. U igru su dodati One Eliminator i Threes Eliminator režimi koji predstavljaju NHL pogled na battle royale žanr. U suštini se radi o običnim utakmicama raspoređenim u play-off turnir, ali je Ones Eliminator zanimljiv jer on okuplja 81. igrača u 1 na 1 na 1 utakmicama. Iz svakog meča jedan gejmer nastavlja dalje i tako sve do titule.

Frachise mod je prošle godine bio jedan od najboljih u celokupnom žanru sportskih simulacija, ali to nije bio razlog da autori ne naprave i neke značajnije izmene. Oni su pretumbali neke opcije koje se tiču angažovanja trenera, ali to nije ništa što bi značajnije unapredilo ovaj režim. NHL Threes je još gori po tom pitanju jer izgleda identično kao prošle godine! Jedni smo od onih kojima se ovaj mod dopao, ali to nije nikakvo opravdanje za razvojni tim.

NHL 20 screenshots
Eliminator modovi su NHL battle royale modovi

Nije tajna da Hockey Ultimate Team želi da okupi igrače kao što to radi FUT u FIFA serijalu, pa je EA Vancuver ove godine ubacio jednu od najboljih novijih opcija iz fudbalske simulacije – Squad Battles. Ovo je značajna novina koju toplo pozdravljamo, a naročito će se dopasti i gejmerima koji preferiraju da igraju oflajn.

EA Sports Hockey League je takođe ostao identičan kao i u prethodniku, baš kao i Be A Pro, ali su se autori potrudili da obogate broj opcija za podešavanje hokejaša tako da je sad sistem za menjanje fizičkog izgleda dublji, a dodati su i novi kozmetički elementi.

NHL 20 screenshots
Da li je ovo NHL 19 ili NHL 20? Male su razlike.

I kao da je razvojni tim znao da NHL 20 neće imati dovoljno konkretnih izmena, odlučeno je da se celokupna prezentacija utakmica potpuno promeni. Pored novog vizuelnog identiteta i promenjenih grafika, legendarni Doc Emrick je poslat u penziju zajedno sa svojim kolegom sa kojim je pratio serijal, dok su glavnu ulogu sad preuzeli dvojica novih komentatora. EA je objasnio ovaj potez time što su oni iz Vankuvera, pa će biti pristupačniji za dodatna snimanja pošto je ideja da se fond izgovorenih reči i rečenica proširi tokom sezone. Igra i dalje deluje atraktivno, a pomenute animacije doprinose atmosferi zbog čega će igrači bar na trenutak moći da se potpunu uvuku u igru.

Mislimo da je najnoviji NHL prva igra kojoj smo morali da damo znatno nižu ocenu u odnosu na njene pojedinačne elemente. NHL 20 je najbolja hokejaška simulacija do sad, ali je istovremeno i najveće razočaranje u poslednjih nekoliko godina obzirom na količinu novina koje je doneo. Zato preporuka za nabavku ide igračima koji nisu igrali prethodno izdanje (ili nekoliko njih), dok oni koji su proveli dosta vremena uz NHL 19 mogu da preskoče ovogodišnju verziju.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

NHL 20

Uz razvojni ciklus koji je kraći od godinu dana, suočeni smo sa činjenicom da sportske simulacije uvek prolaze kroz identičan ritam. Jedne godine igra dolazi sa velikim izmenama u izvođenju i donosi nove modove, a već sledeće godine autori predstavlj
7.8
Zanimljivo
Izvođenje
7.8
10
Vizuelne karakteristike
8.8
10
Zvuk
8.9
10
8.7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!