Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Devious Dungeon

Devious Dungeon, indie projekat razvojnih studija Ratakaika Games i Woblyware Oy, je klasična platforma sa elementima RPG-a. Ako ste ikada imali priliku da zaigrate Rouge Legacy onda možete da imate sliku šta vas otprilike očekuje – samo dosta oskudnije.

Story mode, koji je takođe i jedini mod ovog naslova, ima vrlo jednostavnu priču: „Kako priča kaže… Crno doba se nadvilo nad Hiltop zamkom. Drevno zlo probudilo se u katakombama ispod zamka(zmaj). Kralj šalje sve svoje ljude da unište zlo koje vreba odozdo. Ali tamnica je smrtonosna i konstantno se menja… Samo pravi šampion može spasiti kraljevstvo”. I tu naravno nastupate vi.

Devious Dungeon screenshot

Gejmplej je potpuno jednostavan kao i priča ove igre. Ovo je platforma sa u kojoj se koriste dva tastera: jedan za skok i drugi za udarac svojim oružjem. Devious Dungeon sadrži 65 nivoa i svaki se random generiše, a cilj svakog nivoa je da pronađete ključ da bi ste mogli da otvorite vrata portala i pređete na sledeći nivo. Nakon svaka 3 nivoa igra se sama snima i pravi čekpoint sa kog možete da krenete ako umrete.

Svaki 13 nivo je boss tuča. Neprijatelji u običnim nivoima su raznoliki, od skeleton strelaca i malih goblina preko goblin jahača, vukova, dželata pa sve do velikih goblina, opasnih mračnih vitezova i čarobnjaka. Svašta ćete morati da ubijete da biste došli do glavnih neprijatelja.

Što se tiče boss neprijatelja, kojih ukupno ima pet, oni su verovatno i najveće razočaranje u ovom naslovu, zato što su prelaki. Svaki glavni neprijatelj ima jedan do dva paterna koji se lako izbegava i onda sledi veliki cooldown dok ga ne ponovi, kada igrači mogu da nacepaju bar četvrtinu helta. Samo poslednji boss vam možda zada malo teži zadatak ali i on se da pobediti iz 7 – 8 puta, mada uzmite u obzir da jedan pokušaj traje prilično kratko, do dva minuta.

RPG elementi su prisutni kroz levelovanje kojim birate šta želite da unapredite od 3 veštine: Snaga (daje jači udarac), Vitalnost (Više života) i Dexterity (Više šanse za critical udarac). Takođe novcem koji zaradite možete da kupite oružje, oklop, ogrlicu, prsten i napitak. Sve vam to daje određena pojačanja koja će vam pomoći u ovom kratkom ali slatkom rešavanju kvesta – Ubijanju drevnog velikog zmaja!

Devious Dungeon screenshot

Devious Dungeon izgleda potpuno retro, koristi 16-bit grafiku koja ne izgleda loše ali ni preterano dobro. Ako igrate na većem ekranu možda ćete u početku imati problem da se naviknete na to šta zapravo vidite jer su pikseli baš izraženi. Muzika je vrlo simpatična, ima primesu srednjovekovne muzike koja baš lepo leži ovakvoj priči.

Devious Dungeon košta svega 5 dolara i može da traje između 3 do 5 sati (u zavisnosti koliko ste dobri), ali svakako je vredan ovog novca i jednog vašeg dosadnog popodneva.

Igru nam je poslao Ratalaika Games, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Devious Dungeon

Devious Dungeon, indie projekat razvojnih studija Ratakaika Games i Woblyware Oy, je klasična platforma sa elementima RPG-a. Ako ste ikada imali priliku da zaigrate Rouge Legacy onda možete da imate sliku šta vas otprilike očekuje - samo dosta oskudn
7
Zanimljivo
Izvođenje
7
10
Vizuelne karakteristike
7
10
Zvuk
7
10
7
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!