Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Destiny 2 New Light – kada izlazi i šta sve nudi besplatna verzija igre?

Da li planirate da uskočite u Destiny 2 New Light?

Uoči E3 2019 šoua, Bungie je otkrio da će sredinom septembra objaviti Destiny 2 New Light koji će biti potpuno free to play!

Iako nosi podnaslov New Light, autori su potvrdili da se radi o besplatnoj verziji osnovne verzije igre, ali su ujedno i najavili da će nastaviti da redovno prodaju nove ekspanzije i season pass pakete. Zbog toga možemo da razumemo ukoliko se brinete koliko će tačno to besplatnog sadržaja biti u igri, a šta će autori pokušati da prodaju „na kvarno”.

Šta se dobija u besplatnoj verziji igre? Kako autori objašnjavaju Destiny 2 New Light će sadržati celokupan year one sadržaj ovog naslova, što znači da će igrači moći da istražuju sve planete uključujući i one koje će biti objavljene u narednim ekspanzijama. Dobra vest je i da će na tim planetama gejmeri moći da igraju sporedne misije, solo ili zajedno sa drugim igračima.

Dodatni multiplejer modovi kao što su Strikes, Crucible, Gambit, pa čak i tri raid-a (Leviathan, Eater of Worlds i Spire of Stars) će takođe biti besplatni, ali za sad nije poznato koliko će tačno sadržaja biti dostupno f2p igračima. Najbolji primer toga je to što Forsaken raid-ovi (kao i The Shattered Throne dungeon) neće biti dostupni bez trošenja para na Forsaken ekspanziju.

Dakle loša vest je da će sve ekspanzije biti „pod ključem”, baš kao i novo proširenje koje nosi naziv Shadowkeep, a to znači da će singlplejer priča ovih epizoda biti dostupna za igru samo ukoliko gejmeri odluče da ih kupe (osim osnovne kampanje Red War koja će biti deo New Light izdanja). Bungie trenutno prodaje sve njih u jednom paketu uz ekspanziju Shadowkeep po ceni od 35 evra. To je verovatno bila pametna odluka razvojnog tima, jer su ekspanzije bile neujednačenog kvaliteta pa bi ih bilo teško preporučiti za kupovinu da su ponuđene pojedinačno. Ovako će igrači uz nove misije, kvestove, opremu i novi raid, dobiti i sav prethodno objavljen sadržaj po ceni koja deluje veoma prihvatljivo.

Kako ističe Bungie, Destiny 2 trenutno ima više od milion aktivnih igrača, što je impresivna brojka, a očekuje se da će ovaj broj biti uvećan kada se pojavi free to play verzija. To nam ujedno deluje i daće ovaj naslov biti aktivan još nekog dogledno vreme.

Naravno najzanimljivije deluje podatak da će Destiny 2 New Light biti objavljen za Steam, pored izdanja za PlayStation 4, Xbox One kao i Google Stadia, a igrači će moći da prebace svoje stare snimljene pozicije na novu platformu. Igra izlazi 17. septembra 2019. godine, a Stadia verzija se očekuje tokom novembra.

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!