Capcom zadovoljan prodajom igara za PC: više naslova stiže na ovu platformu

PC Slider Vesti

Capcom tvrdi da će PC i u budućnosti biti nezaobilazna platforma

Operativni direktor kompanije Capcom, Haruhiro Tsujimoto rekao je da je PC platforma sada jako važna za ovog izdavača i otkrio da će više igara u budućnosti biti objavljeno i za kompjutere.

U poslednjih nekoliko godina prodaja PC verzija Capcom naslova je u konstantnom rastu, što su nedavno potvrdili uspesi igara Monster Hunter World i Resident Evil 2 Remake.

Ove reči Haruhira Cudžimotoa (Haruhiro Tsujimoto) mogu da se pročitaju na zvaničnoj stranici japanskog izdavača, ali nažalost ne i preciznije objašnjenje. Nije nam otkriveno koliko je tačno prodato kopija navedenih igara, kao i kako će izgledati veći fokus Capcom-a na PC. Zbog toga može samo da se pretpostavi da će nove igre sada paralelno izlaziti za PC, što ranije nije bio slučaj, a postao je praksa tek u poslednjih par godina.

Naredna velika igra koja nam dolazi iz Capcom-a je Devil May Cry 5 koji će biti objavljen 8. marta u verziji za PC, PlayStation 4 i Xbox One. Ova igra je rađena u RE Engine-u korišćenom u Resident Evil 2 (ako samo ime endžina nije to već otkrilo). Od zanimljivih informacija o ovom ostvarenju, nama je sigurno najzanimljiviji podatak da na ovoj igri radi srpski studio 3Lateral koji je zadužen za animacije lica glavnih likova DMC5.

Autor: VideoGame Arena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*

Lost Password