Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Zašto? Skoro polovina igara za PlayStation Classic radi u 50Hz!

Nastavlja se poplava neobjašnjivih odluka Sonyja vezanih za PlayStation Classic.

U davna, pradavna vremena, svet je bio podeljen na PAL i NTSC kao glavne standarde za prikaz na starim (i ne tako dobrim) CRT televizorima. Glavni problem ticao se njihovih razlika, od kojih su najveće bile one za rezoluciju i hercažu, odnosno koliko sličica u sekundi mogu da prikažu. Dok je PAL ima prednost u rezoluciji, NTSC je radio u 60, umesto 50Hz, što je itekako bilo vidljivo u igrama. To znači su PAL naslovi po pravilu radili 17% sporije, ali kako se to sve dešavalo u doba pre interneta, malo ko od nas je bio svestan toga. Ah, blaženstva neznanja!

Naravno, prelazak na flat ekrane je u potpunosti gurnuo ove priče u prošlost, jer su TV standardi danas mnogo uniformniji. Ipak, PlayStation Classic nas sad iz ko zna kog razloga podseća na ružnu prošlost. Naime, Sony je sad objavio da sledećih devet igara na ovom sistemu dolaze u PAL varijantama, i to:

Battle Arena Toshinden
Cool Boarders 2
Destruction Derby
Grand Theft Auto
Jumping Flash!
Oddworld: Abe’s Oddysee
Resident Evil Director’s Cut
Tekken 3
Tom Clancy’s Rainbow Six

https://youtu.be/88ACUOvfDEw

Matematički, to je čak 45% od ukupnog broja igara! Ovakva odluka trenutno je potpuna misterija, pogotovu jer će se PAL verzija igara naći i na američkoj verziji konzole! Pa dobro, nek se i oni malo pate, mada se čini da će veća patnja biti sam čim kupovine ove konzole koja iz bezbroj drugih razloga deluje kao promašena investicija.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!