Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Lego DC Super-Villains

Kad god TT Games i Warner Bros. Interactive najave neki novi LEGO naslov, naša prva reakcija je – prebrojavanje. To je težak posao nakon više od deset godina konstantnog priliva novih igara u kockičastom svetu koje kao inspiraciju koriste neko od poznatih imena iz pop-kulture. Ipak, mnogo važnije pitanje je pak: kako je ono drugačije u odnosu na prethodnike? Obzirom da sad svake godine imamo i po 3-4 LEGO ostvarenja, retko kad je odgovor na ovo pitanje zadovoljavajuć, ali barem se za sve njih može reći da su zabavne. Lego DC Super-Villains ima drugačiju perspektivu i uspeva dobro da protrese formulu, ali ni to nije bilo dovoljno da ga izdvoji od ostalih igara u serijalu.

Ono gde najnoviji LEGO naslov briljira je priča, jer se po prvi put fokusira na negativce, što je retko koja igra uopšte radila do sad. Ovakva promena perspektive znači da će igrači u ovom ostvarenju imati priliku da prate avanture Lex Luthora, Jokera i drugih koji odlučuju da se suprotstave novoj grupi negativaca koji žele da im preotmu posao (čitaj: vladavu planetom Zemljom), jer sada nema nikog drugog da ih zaustavi u tome.

Lego DC Super-Villains screenshots

Cela radnja je upakovana u prepoznatljiv LEGO humor, ali nas je uspela najviše da oduševi jer su glasove likovima u igri pozajmili glumci koji su ih proslavili u animiranim ostvarenjima! Ispred mikrofona su se tako našli Mark Hamill u ulozi Jokera, tu je Kevin Conroy kao Batman, ali i neka druga poznata imena kao što su Nolan North, Brandon Routh ili Gina Torres. Ne treba ni da napomenemo kako je neverovatan osećaj njih sve čuti na istom mestu, a njihov trud uspeva da podigne atmosferu ovog ostvarenja.

U LEGO DC Super-Villains se nalazi preko 160 poznatih i manje poznatih stripskih junaka, ali u glavnoj ulozi može da se nađe i potpuno nov junak. Igra po prvi put u serijalu daje igračima mogućnost da naprave svoju figuricu koju će moći da koriste tokom singlplejer moda, a ne samo u free play režimu.

Naslov je mahom ostao isti kao i ranije što jeste razočaravajuće, ali su bar neke sitnice ispravljene. U LEGO igrama izvođenje se svodi na istraživanje velikih nivoa, tuču i rešavanje manjih zagonetki. Ponekad one zahtevaju da u timu imate određenog heroja jer samo on može da eleminiše problem, a ceo proces je sada automatizovan. Kada dođete do dela gde treba da koristite specifičnog heroja, igra automatski menja vašeg heroja.

Lego DC Super-Villains screenshots

Ostatak igre je uglavnom onakav kao što očekujete, pa ako ste igrali neku od ranijih igara sigurni smo da će brzo uspeti da vam dosadi. Povrh toga, logički problemi su uglavnom izuzetno laki, te ni najmlađim igračima neće predstavljati problem. Platformski segmenti su bolji nego ranije, dok borbe i dalje znaju često da budu haotične jer se ekran brzo prepuni najsitnijim kockima.

Baš ovde postaju očigledni tehnički problemi koje je najnovija LEGO igra nasledila od svojih prethodnika. Kamera i dalje zna da luta tokom akcionih delova, a mada naslov radi stabilnije on i dalje ima dosta bagova, gde oni najozbiljniji mogu da prekinu igru. Na kraju, i u verziji za PC i za konzole, baš u tim scenama gde se na ekranu pojavljuje dosta raštrkanih kockica, frejmrejt zna dobrano da opadne.

Lego DC Super-Villains doneo je dobrodošle izmene, zanimljiviju priču i ne možemo da kažemo da je najgori u serijalu, ali je previše sličan prethodnicima, pa ipak verujemo da će u njemu najviše uživati mlađi igrači.

Igru nam je poslao Warner Bros. Interactive Entertainment, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti

Ukratko

Lego DC Super-Villains

Kad god TT Games i Warner Bros. Interactive najave neki novi LEGO naslov, naša prva reakcija je - prebrojavanje. To je težak posao nakon više od deset godina konstantnog priliva novih igara u kockičastom svetu koje kao inspiraciju koriste neko od poz
8.3
Ne propuštati!
Izvođenje
7.8
10
Vizuelne karakteristike
7.4
10
Zvuk
8.3
10
9.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!