Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Pojavila se PS4 poruka koja navodno može da ,,ubije” konzolu

Apdejt: Rešen problem, PS4 dobio ispravku!

Najsvežija vest: Sony je objavio apdejt PS4 sistemskog softvera sa oznakom 6.02, koji rešava dolenavedeni problem. Nešto ranije predstavnici kompanije naveli su instrukcije za zaobilazno rešenje problema, ali je sada najverovatnije i konačno zakrpljena rupa. Sony nije zvanično napisao šta tačno ispravlja 6.02, ali mislimo da je da je on očigledno objavljen zbog baga.

Stara vest:

Tokom vikenda je otkrivena najnovija ,,rupa” PS4 sistema koja omogućuje zlonamernim korisnicima da pošalju poruku koja može da usmrti konzolu primaoca.

Kako navode pojedini igrači, nakon što otvorite novu poruku u njenom sadržaju ćete moći da vidite niz različitih karaktera koji će ,,usmrtiti” vašu konzolu. Brisanje poruke iz mobilne aplikacije ne sprečava bag, a pojedini igrači su naveli da je bilo dovoljno samo da dobiju problematičnu poruku. Kako je objašnjeno, nakon toga pomaže samo factory reset tj. povratak na fabrička podešavanja.

Sony se danas oglasio i naveo da radi na ispravci: ,,Svesni smo situacije i planiramo apdejt softvera sistema kako bi rešili problem”.

Ipak, za sad je najbolje ne rizikovati ništa i blokirati sve poruke koje ne dolaze od drugih korisnika (osim možda prijatelja).

Da biste to uradili treba da odete na Settings > Account Management > Privacy Settings > unesete svoju šifru > Personal Info | Messaging i potom postavite da možete da poruke dobijate samo od prijatelja (Friends – i to samo ako im apsolutno verujete) ili stavite ,,No One” čime ćete onemogućiti svim drugim korisnicima da vam šalju bilo kakve poruke. Kada Sony potvrdi da je rešio problem, možete da promenite ovo podešavanje, do tad je ovo najsigurniji način da se izbegne problem.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!