Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

CD Project Red naveo mašinu na kojoj je radio Cyberpunk 2077, a evo zašto to nije bitno

CD Project Red je koristio zver da pokrene demo!

Svetski (i neki naši) gejming mediji preneli su navode predstavnice kompanije CD Project Red koja je otkrila konfiguraciju mašine na kojoj se vrteo CyberPunk 2077 demo.

Kao što smo pisali ranije, pored trejlera za Cyberpunk 2077 koji smo svi videli, CD Project RED je tokom E3 sajma prikazao i demo same igre ,,iza zatvorenih vrata” koji je zapanjio sve koji su ga videli.

Na zvaničnom Discord kanalu kompanije, community menadžer Alicja je napisala da je C2077 radio na sledećoj konfiguraciji:

  • Procesor– Intel i7-8700K – 3.70Ghz
  • Ploča – Asus ROG Strix Z370-I Gaming
  • RAM – G.SKILL Ripjaws V, 2X16GB, 3000Mhz, CL15
  • Grafička karta – NVIDIA GeForce GTX1080Ti
  • SSD – Samsung 960 PRO 512GB M.2 PCIe
  • Napajanje – Corsair SF600 600W

Ovi navodi su odmah izazvali burnu reakciju igračke javnosti, što zbog visokih PC prohteva što zbog toga što igru u tom slučaju neće moći da pokrene trenutna generacija konzola. Međutim, ukoliko vi nemate ovu konfiguraciju, verovatno nemate ni previše razloga da brinete.

Cyberpunk 2077

Prvo, svi razvojni timovi i izdavači za prikazivanje demoa igara koriste najsnažniji hardver koji je trenutno dostupan na tržištu, jer zamislite da puste nešto što će zaseckati. Dešavalo se da smo viđali i tako nešto, kao i tonu PR saopštenja koji su potom usledili u pokušaju da umanje nastalu štetu. Jednostavno, velike kompanije ne žele da rizikuju, pogotovo kada se radi o jednom od najiščekivanijih naslova.

Dalje, Alicja nije navela grafička setovanja i nivo detalja u demou, kao ni rezoluciju. Oni koji su videli demo kažu da se vrlo verovatno radilo o 4K rezoluciji i da je igra radila u 30fps, ali niko ne može to da tvrdi sa sigurnošću.

Na kraju, kako CD Project RED nije naveo ni godinu, a kamoli period u kojem će biti objavljen Cyberpunk 2077 postoje velike šanse da ima još dosta da se radi na igri, uključujući tu i samu optimizaciju naslova. Doduše, postoji šansa i da će C2077 biti nafilovan novim detaljima, jer se spominje da će mapa i okruženje biti izuzetno detaljni, pa i da neće biti učitavanja između sekcija što će sigurno uticati na celokupnu zahtevnost ovog ostvarenja.

U krajnjem slučaju, ako igra ne izlazi ni 2019. godine, kao što neki navode, ovakav hardver će imati sigurno pristupačniju cenu nego danas. Već neko vreme se govorka da će cena grafičkih karti i RAM-a uskoro pasti na realnu cenu.

Dakle, nema razloga za brigu, osim možda zbog činjenice da smo ušli u sušni period kada nema većih i.. pametnijih vesti od ove.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!