Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Muk u sali: Šta su to uradili sa Ellie u The Last of Us Part II?

Kao što smo pisali, Sony je imao svoju E3 konferenciju u utorak rano ujutru po našem vremenu, a sav fokus je bio na već najavljenim igrama koje su nam detaljnije prikazane. Ipak, mnogi nose razočaravajuće utiske kad je u pitanju The Last of Us Part II i glavna junakinja Ellie.

Gej ikona ili stereotip?

Naravno, ne govorimo o tome što prikazana međusekvenca jasno potencira da je glavna junakinja Ellie gej (to je bilo jasno nakon DLC-a za prvi The Last Of Us), već o načinu na koji je ona predstavljena. Ellie tako sad ima vrlo jeftine tetovaže (“rukav”), muškobanjaste crte lica i po svemu deluje kao najstereotipnija predstava lezbejke, tako da ne verujemo ni da je LGBT zajednica preterano zadovoljna time. Uostalom, skromni aplauzi koji su usledili nakon prezentacije igre i to u vrlo slobodoumnom Los Anđelesu, govore da posao nije baš urađen kako treba.

LGBT likovi nisu novost u video igrama i po pravilu, igrači i ne obraćaju previše pažnje na to, a nadamo se da Naughty Dog zna šta radi i da će priču ispričati na pravi način. Njihov dosadašnji rad nam ipak mora biti znak da treba da im pružimo šansu.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!