Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

A Way Out

Kada pomislimo na Electronic Arts automatski znamo da se radi o jednom od najvećih imena u indistriji video igara koji je svojim ranijim sjajnim naslovima stekao i te kako zasluženu slavu. U poslednjih par godina potrudili su se da nas razočaraju maksimalno uvođenjem nepotrebnih mikrotransakcija u nama omiljene franšize poput FIFA i UFC serijala i poslednje izbačenoj abominaciji od igre Star Wars Battlefront 2. Znajući sve to, kada se dočepamo neke EA igre predrasude same naviru, ali ovog puta EA nas je sa A Way Out demantovao i hvala im na tome!

Josef Fares, autor sada već dobro poznate igre Brothers: The Tale of Two Sons, odlučio se da ovog puta u saradnji sa Eletronic Arts-om napravi video igru koja isključivo ima Co-op mod! Da, A way out je jedino moguće igrati u split-screen varijanti bilo ispred jednog ekrana ili putem interneta, a ako nemate prijatelja pored sebe EA serveri će vas vrlo brzo upariti sa nekim ko takođe traži partnera. U moru multiplejer igara ovo je jedno predivno osveženje kakvog na tržištu nema!

A Way Out

Priča je smeštena u Americi 1970-ih i prati dva osuđenika, Lea i Vinsenta, koji se upoznaju u zatvoru i bivaju smešteni u ćelije jedan pored drugog. Svaki igrač bira kojeg lika kontroliše pre nego što igra počne, a tokom igre moguće je zameniti likove na pola puta ako mislite da ste pogrešnu personu izabrali. Priča je divna, emotivna i puna akcije!

Nakon što se upoznaju, Leo i Vinsent shvataju da imaju istog neprijatelja, Harvija koji je Leu namestio zatvor, a Vinsentovog brata hladnokrvno ubio. Oni odmah dolaze na ideju da pobegnu iz zatvora i osvete se zajedničkom neprijatelju. Tu kreće nezaboravna avantura koja je isprepletana privatnim životima junaka i njihovom prošlošću. Ne želimo ništa da vam spojlujemo ali priča je zaista vredna vaše pažnje i nije klasičan kliše kakav možete uglavnom očekivati od ovakvih igara. Pogotovo kraj!

A Way Out

Svaki zadatak koji je stavljen ispred vas očekuje kooperaciju između vas i vašeg prijatelja. Tako da ćete npr. morati zajedno da se leđa uz leđa pentrate uz zid pritiskajući pravo dugme u pravo vreme ili će u jednoj drugoj situaciji, Leo morati da čuva stražu zagovarajući stražare dok Vinsent sebi probuši rupu u svojoj ćeliji kako bi kasnije mogli zajedno da pobegnu.

Nivoi su predivno dizajnirani i nivo detalja je impresivan – Amerika 70-ih godina je potpuno verno prikazana. Od automehaničara, benzinskih pumpi do starinskih kuća i prodavnica sve izgleda apsolutno autentično! Još jedna veoma interesantna stvar su neobavezne mini igre koje naravno igrate zajedno: Bejzboj, pikado, četiri u nizu pa i neke malo luđe igre poput balansiranja na stolici za nepokretne svakako će vam pružiti divne momente i sjajan osećaj ako pobedite prijatelja!

Grafički ovaj naslov je potpuno na aktuelnom nivou a u nekim momentima izgleda i foto realističan, pogotovo u filmskim sekvencama kada se slika suži. Boja cele video igre baš odiše periodom u kojem je smeštena i svakako dosta doprinosi atmosferi

A Way Out

Muzika je odlična, primerena za 70-te godine mada nažalost nema nekih poznatih pesama iz tog perioda što bi bilo zaista lepo čuti dok se vozite kroz američki gradić u vašem (ukradenom) pick up kamionu.

A Way out košta 30 dolara a ako kupite jednu kopiju dobićete kod i za vašeg prijatelja tako je potrebna samo jedna kopija i bukvalno smatrajte da ova igra košta 15 dolara! Nešto na šta nismo navikli od EA-a ali zaista je divno što su uvideli da nije sve u novcu! Priča traje između 5 i 8 sati u zavisnosti koliko vremena će te potrošiti na istraživanje svakog nivoa ali svakako je vredi odigrati opet jer krajevi mogu biti različiti!

A Way Out je striktna Co-Op igra u vremena kada su Co-Op igre potpuno izumrle i to će sigurno doprineti prodaji ovog fenomenalnog naslova, koji ima fantastičnu priču i adrenalin od početka do kraja! Zato kontrolere u ruke i na slobodu!

Autor: Luka Dž. Jovanović

Igru nam je poslao EA Sports, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

A Way Out

Kada pomislimo na Electronic Arts automatski znamo da se radi o jednom od najvećih imena u indistriji video igara koji je svojim ranijim sjajnim naslovima stekao i te kako zasluženu slavu. U poslednjih par godina potrudili su se da nas razočaraju mak
8
Zanimljivo
Izvođenje
8.0
10
Vizuelne karakteristike
9.0
10
Zvuk
8.0
10
8.0
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  Thanks for submitting your comment!