Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Strani mediji imaju onaj izraz ,,Instant Classic” koji koriste kako bi opisali neki naslov za koji odmah možete da osetite da se radi o nečemu vanserijskom. Baš takav je slučaj bio sa Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, a nakon što smo odigrali dugoočekivani nastavak, moramo da kažemo da je identičan slučaj i sa Ni no Kuni II.

Iako se radi o nastavku, Revenant Kingdom donosi potpuno nove heroje i priču. Ovog puta u glavnoj ulozi se nalazi Roland koji magično završava u dvorcu mladog kralja Evan-a. Neobična situacija u kojoj ni jedan ni drugi nemaju pojma kako se Roland tu pojavio dramatično se prekida kada im postane jasno da je u toku krvavi prevrat. Oni brzo zaključuju da je najpametnije da što pre pobegnu iz dvorca i tu počinje njihova avantura.

Ni no Kuni II Revenant Kingdom

Mada je najavu igre pratila vest da čuveni studio Ghibli neće raditi na nastavku, njihov izostanak nadoknađen je činjenicom da su angažovani kompozitor i dizajner likova iz ove kompanije. Zbog toga igra prati stil prethodnika, a jedino što se primećuje je to što su međuanimacije urađene u endžinu igre umesto prelepe 2D animacije prethodne igre. Utisak pojačavaju i odlične kompozicije, mada one znaju da dosade posle određenog vremena. Ipak, najčudnija situacija je kod govora glavnih junaka, jer pored očekivane kombinacije glasovne glume i teksta po kojoj je žanr prepoznatljiv (jer je nezahvalan posao snimiti ceo scenario igre), ovde tekst obično počinje sa kratkom rečju ili uzdahom junaka što deluje jako iritantno posle određenog vremena. Ipak to ne umanjuje utisak visokobudžetnog ostvarenja koji se stiče igranjem Revenant Kingdom-a.

Šest i po godina pauze je dovoljno vremena da Ni no Kuni II dobije velike promene u odnosu na svog prethodnika. Ovde je naravno najočiglednii prelaz u akcioni RPG žanr, gde igrači sada mogu slobodno da kontrolišu jednog od tri junaka na bojnom polju (mada likovi mogu da se menjaju u bilo kom trenutku). Međutim, tu su i neki drugi detalji koji su promenjeni u odnosu na Wrath of the White Witch, kao što je zamena Familiars-a novim pomagačima koji su nazvani Higgledies. Ova slatka stvorenjca će davati bonuse tokom borbe, ali je njih broj ograničen pa je na igračima da odaberu kombinaciju koja im najviše odgovara.

Ni no Kuni II Revenant Kingdom

Osim borbe, veliki deo igre činiće i, za ovakav tip igara, neobični segment gradnje kraljevstva. Kako bi uspeli u tom cilju, igrači će morati da skupljaju resurse, grade objekte i regrutuju stanovnike. Kada bi trebali da izdvojimo nešto što mislimo da nema mesto u jednom JRPG naslovu, onda bi to bio baš ovakav jedan ,,Tropico” element, ali se on odlično uklapa u Ni no Kuni II: Revenant Kingdom, pogotovo jer zaokružuje priču igre.

Najveći problem su nam predstavili okršaji armija koji podsećaju na neke pojednostavljene RTS igre – takođe još jedna novina koju nismo očekivali. Ovo ,,jednostavno” znači da je sve svedeno na ,,kamen – papir – makaze”, gde svaki tip jedinica ima svoje prednosti i mane u odnosu na protivničke vojnike. Međutim, iako smo slali pravu kombinaciju vojnika u boj, njihova veštačka inteligencija nije briljirala što je otežavalo napredovanje, pa kada nam je to dosadilo, dešavalo se da smo u pojedinim momentima samo nasumično gurali Evana i njegovu vojsku čim bi procenili da je pobeda moguća, bez obzira na velike gubitke.

Ni no Kuni II Revenant Kingdom

Mi smo na testu imali PlayStation 4 verziju igre koja radi u konstantnih 60fps bez obzira na to da li se vrti na običnoj ili Pro konzoli. Ukoliko posedujete unapređeni model, onda je važno pomenuti da se u igri nalazi 4K i HDR podrška. PC verziju do sad nismo imali prilike da isprobamo, pa ćemo utiske dopuniti naknadno. Iako smo igrali ranu verziju igre (1.01), pre njene premijere, nismo naišli ni na najmanji problem tokom našeg prelaska igre.

Ni no Kuni II Revenant Kingdom svojom novom pričom i inovacijama uspeo je da nas podseti zašto smo tako voleli prvu igru. Mada su promene velike i u početku deluju zbunjujuće, šarm ovog naslova lako nas je osvojio, pa sada možemo samo da ga preporučimo kao definitivno najbolji naslov ovog marta.

Igru nam je poslao Bandai Namco Entertainment, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Ni no Kuni II: Revenant Kingdom

Strani mediji imaju onaj izraz ,,Instant Classic" koji koriste kako bi opisali neki naslov za koji odmah možete da osetite da se radi o nečemu vanserijskom. Baš takav je slučaj bio sa Ni no Kuni: Wrath of the White Witch, a nakon što smo odigrali dug
8.7
Ne propuštati!
Izvođenje
8.7
10
Vizuelne karakteristike
8.5
10
Zvuk
9.2
10
8.9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!