Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Gravel

Nakon što je Milestone nedavno objavio Monster Energy Supercross, ovih dana nas je obradovao još jednom novom vožnjom. Za razliku od prethodno pomenutog naslova (i ozbiljnih simulacija koje su do sad izbacivali), Gravel je arkadna vožnja koja se fokusira na off-road trke. I ovog puta nismo očekivali senzacionalno ostvarenje, ali smo se nadali da će Milestone ovog puta pogoditi pravu žicu obzirom da u poslednje vreme nije bilo sličnih igara.

Gravel moramo da predstavimo kao arkadnu vožnju, koja nas je više podsetila na SEGA Relly ili možda Dirt 4, dakle, dosta slobodnije izvođenje u odnosu na recimo Dirt Rally. Igra je tako podešena da svi igrači lako mogu da se uklope u nju jer je jednostavan za učenje. Gravel poseduje samo najosnovnija podešavanja automobila, koja su tu u tolikoj meri taman da ljubitelji ozbiljnih simulacija ne počnu da gunđaju previše.

Gravel

Ipak, iako je navikavanje na igru lako, savladavanje je nešto drugačija priča. Osim velikog broja staza koje treba naučiti, tu su i opasni kompjuterski vođeni protivnici… Ne toliko u smislu da će voziti dobro, već da će njihove česte greške zadavati više muke igračima. Bez obzira na to, tehničko umeće u Gravel-u nije preterano naglašeno, jer kontrolni sistem oprašta greške pri vožnji.

U igri se nalaze četiri različite discipline: Cross Country, Wild Rush, Stadium i Speed Cross. Svaka od njih se razlikuje po lokaciji održavanja trka, kao i obliku samih staza. Ipak, moramo reći da nam nisu sve discipline bile podjednako zabavne.

Gravel

Off-Road Masters objadinjuje sve discipline i predstavlja singlplejer režim u kojem igrači učestvuju u neobično predstavljenom TV šou gde se u svakoj disciplini nalazi jedan žestok konkurent koga treba pobediti.

Pored navedenih modova na raspolaganju je i multiplejer gde su najzanimljivije bile Capture the Flag trke koje koriste neke od najlepših staza iz igre. Tokom testa je sve radilo kako treba, pa smo na kraju imali pozitivan utisak o ovom režimu.

To je možda i najveća zvezda igre, jer ona nije uspela da ostavi upečatljiviji utisak na nas. Nekako kao što smo i očekivali, Gravel ne briljira ni u jednom svom aspektu, zbog čega se lako može desiti da igra brzo dosadi. Trke su po svim merilima dobro urađene, ali bez nekih elemenata koje bi ih izdvojile, brzo se postaju mlake.

Gravel

Generalno govoreći, Gravel tehnički izgleda odlično. Mada se mogu videti povremeni propusti ili gličevi, ako ih baš ne tražite, velike su šanse da ih nećete ni primetit. Naslov nije najlepši u žanru ali donosi neke lepe prizore, a naravno da atmosferske padavine kao što su sneg ili kiša utiču na ponašanje vozila.

Najveća mana Gravel-a je što je on još jedno tipično Milestone ostvarenje: vožnja koja uopšte nije loša, ali ni nešto posebno što bi se izdvojilo od konkurencije. Obzirom da ništa slično nije izašlo u poslednje vreme, možda biste ipak mogli da razmislite o nabavci ovog naslova.

Igru nam je poslao Milestone, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Gravel

Nakon što je Milestone nedavno objavio Monster Energy Supercross, ovih dana nas je obradovao još jednom novom vožnjom. Za razliku od prethodno pomenutog naslova (i ozbiljnih simulacija koje su do sad izbacivali), Gravel je arkadna vožnja koja se
7.2
Zanimljivo
Izvođenje
7.2
10
Vizuelne karakteristike
6.8
10
Zvuk
8.3
10
8.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!