Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Monster Energy Supercross

Monster Energy Supercross je najnoviji poduhvat razvojnog tima Milestone da nam što više približi uzbuđenje vožnje motora. Ono što je nas nateralo da igru dočekamo sa rezervom je činjenica da italijanski razvojni studio odavno nije izbacio dobru vožnju motora (mada je bilo par solidnih ostvarenja) iako su u skorijoj prošlosti to pokušavali u više navrata.

Prvi utisak nije mnogo pomogao jer smo se načekali da uopšte uđemo u glavni meni igre. Ipak, on je otkrio da ovaj naslov nudi dosta toga, počev od prilično dugačkog career moda do pojedinačnih trka u kojim igrači mogu da upravljaju pravim vozačima koji učestvuju u ovom takmičenju.

Monster Energy Supercross

Osim glavnog singlplejer režima, pažnju privlači i editor staza, koji je jednostavan za korišćenje, pa igrači za samo nekoliko minuta mogu da naprave svoje staze. Naravno, da sve bude još zanimljivije, staze mogu da se podele onlajn, što sigurno može da dodatno produži trajanje ovog naslova.

Što se same vožnje pak tiče, razvojni tim je uspešno dočarao vožnju po blatnjavoj i prašnjavoj podlozi iako je to oduvek predstavljao ogroman problem svima koji su se dohvatili ovog posla. Ponašanje motora deluje realistično, mada je Milestone pravio poneki izuzetak na uštrb zabavnosti naslova. Ono što takođe treba izdvojiti je dobar osećaj vožnje na kontroleru, što je sigurno bila još jedna velika prepreka za italijanski tim.

Sistem upravljanja je dubok, a MES ne objašnjava na najbolji način sve cake, već će igrači morati da ih pronalaze kopanjem po menijima u okviru vešto skrivenog tekstualnog tutorijala što je dovoljan razlog da ovom naslovu damo prvi minus.

Monster Energy Supercross

Sa druge strane, grafička podloga je sigurno najveći plus. Milestone je odlučio da batali svoj stari grafički endžin i pripremi Monster Energy Supercross u Unreal Engine 4, što se pokazalo kao pravi korak. Najzanimljivije deluje to što se staza menja tokom trke, u zavisnosti od toga da li je vlažna ili ne, a svoj trag ostavljaju i vozači nakon nekoliko krugova.

Modeli motora i vozača kao i njihovo ponašanje na stazi zaista izgleda odlično, ali čim se pogled skrene na okruženje van staze uočava se lenjost autora zbog čega se malo gubi na atmosferi. Dodatni minus je siromašna zvučna podloga koja ne prenosi najbolje osećaj trka na ogromnim stadionima.

Ozbiljan problem je neoptimizovanost naslova, jer smo u svim verzijama igre primetili česte padove frejmrejta, dok nam se dešavalo da igra i potpuno zastane na sekundu kada se na ekranu nalazi veći broj vozača.

Monster Energy Supercross

Verovatno ste primetili da je najveći deo našeg opisa Monster Energy Supercross u pozitivnom tonu, ali smo na kraju ipak bili prinuđeni da ovom naslovu damo prosečnu ocenu jer on jednostavno nije dovoljno zabavan da bi ga igrali na duže staze. Career mod je zanimljiv, ali će kompjuterski protivnici pokušavati agresivno da vas onesposobe, što je utisak koji smo očekivali od onlajn trka.

Na kraju, zaključak bi trebalo da je jasan: mada smo sigurni da će ljubitelji ove discipline biti zadovoljni, smatramo da oni zaslužuju i mnogo bolju igru.

Igru nam je poslao Milestone, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Monster Energy Supercross

Monster Energy Supercross je najnoviji poduhvat razvojnog tima Milestone da nam što više približi uzbuđenje vožnje motora. Ono što je nas nateralo da igru dočekamo sa rezervom je činjenica da italijanski razvojni studio odavno nije izbacio dobru vožn
6.7
Zanimljivo
Izvođenje
6.7
10
Vizuelne karakteristike
6.5
10
Zvuk
8.6
10
7.9
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Gejmplej
    Grafika
    Zvuk
    A mininum rating of 0 is required.
    Please give a rating.
    Thanks for submitting your rating!

    Thanks for submitting your comment!