Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Lego Marvel Super Heroes 2

U moru kockičastih igara, Lego Marvel Super Heroes ostavio je verovatno i najbolji utisak do sad. Nakon četiri godine dobili smo nastavak koji deluje kao da je bolji u svakom segmentu, ali nije sve baš tako sjajno. Zašto?

Nije lako razumeti baš glavni razlog, jer je u Lego Marvel SH2 očigledno uloženo dosta truda. Pre svega u igri se nalazi do sad najveća lista heroja, gde pored onih najpopularnijih, mogu da se vide i junaci koje baš i nismo imali prilike da vidimo van stranica stripa. Zapravo, ovde po prvi put možemo da kažemo da su autori načini korak ka poboljšanju gejmpleja (verojumo da su likovi ubačeni zbog raznovrsnosti), a ne lakšoj prodaji igre. Ruku na srce, verovatno je lista proširena sa nekim imenima kako bi se nadoknadio nedostatak Fantastic Four i X-Men ekipe koji nisu ubačeni usled nekakve pravne drame, koju je bolje da izostavimo ovde.

Lego Marvel Super Heroes 2

U svakom slučaju, svi ti likovi se pojavljuju u ovom ostvarenju jer je Kang the Conqueror upotrebio moć za manipulaciju vremena kako bi okupio najbolji mogući tim za ostvarenje svojih, naravno, zlonamernih ciljeva. Baš kao što se i očekuje od Lego igara, i ovde su upotrebljene odlično animirane sekvence koje na komičan način objašnjavaju radnju igre. Kada pojedine scene uspeju da nasmeju i one malo starije, to je očigledno dovoljan znak da su autori uradili dobar posao.

Igrači koji su se do sad susretali sa serijalom znaju da su svi likovi podeljeni po sposobnostima koje imaju, pa tako u pojedinim scenama mora da se koristi Captain America kako bi aktivirao određene tastere i poluge svojim štitom, dok je Hulk tu da bi razvalio neki zid. Samim tim Lego Marvel ima blagu logičku notu koje čini igranje raznovrsnijim. Obzirom na ogroman broj heroja, ovde će najteži zadatak biti pamćenje šta koji junak može da radi.

Lego Marvel Super Heroes 2

Nakon kompletiranja nivoa dobijaju se zlatne kockice koje se koriste za otvaranje narednih, kojih ima 18, podeljenih na 20 poglavlja priče. Njihov izbor je raznovrstan, tako da sigurno neće uspeti da dosade.

Kao najzanimljiviji dodatak u ovaj naslov je po prvi put ubačen kompetativni multiplejer režim. Mada nismo sigurni da je on bio neophodan, u ovom režimu igre igrači se takmiče da ofarbaju delove mape u svoje boje (da, kao Splatoon), što fino zaokružuje sadžaj koji Lego Marvel SH2 ima da ponudi.

Lego Marvel Super Heroes 2

Od igre niko ne očekuje najnaprednije tehničke karakteristike, ali se odaje utisak da autori nisu dovoljno dobro ispolirali sadržaj. Pored loših kontrola u delovima gde se upravlja vozilima, tokom našeg prelaska igre videli smo brojne bagove od kojih neki znaju i da poremete igranje. Ni posle mesec dana dobar deo ovih problema nije bio ispravljen, što nas je razočaralo.

Uprkos tome, Lego Marvel Super Heroes 2 zaista deluje kao poboljšanje na svakom polju u odnosu na prethodnika, ali on ne donosi previše novina u odnosu na prethodne igre. Samim tim ukoliko osećate zasićenje Lego igrama možda nije neophodno da nabavite ovu igru, dok u slučaju da imate nekog saigrača ovaj naslov može da ponudi dobru zabavu na duže staze.

Igru nam je poslao Warner Bros. Interactive Entertainment, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti

Ukratko

Lego Marvel Super Heroes 2

U moru kockičastih igara, Lego Marvel Super Heroes ostavio je verovatno i najbolji utisak do sad. Nakon četiri godine dobili smo nastavak koji deluje kao da je bolji u svakom segmentu, ali nije sve baš tako sjajno. Zašto? Nije lako razumeti baš glav
7.3
Zanimljivo
Izvođenje
7.3
10
Vizuelne karakteristike
7.2
10
Zvuk
7.9
10
8.5
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!