Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Rise of Industry Preview

Ukoliko ste ljubitelj upravljačkih simulacija, znate da u poslednje vreme i ne stiže previše ovakvih igara. Zato smo odmah prihvatili ponudu autora igre Rise of Industry da isprobamo alfa verziju ovog ostvarenja.

Rise of Industry je upravljačka simulacija čiji gameplay nameće poređenje sa Industry Giant ili Anno serijalom. U ovom ostvarenju igrač se nalazi u ulozi industrijalca čiji je zadatak da da razvije proizvodnju okolnih fabrika i farmi kako bi stekao što veću zaradu. Mape u igri su proceduralno generisane, a na njima se nalaze gradići koji imaju svoje prohteve na osnovu kojih igrač mora da odredi kakvu proizvodnju želi da pokrene.

Zadatak naravano deluje lakši nego što to zapravo jeste, jer je za svaki proizvod neophodno obezbediti sirovine. I dok za, na primer, drvnu industriju treba obezbediti samo vodu, pojedini proizvodi poput soka od narandže, zahtevaju 3-4 sirovine. Ako neki od tih proizvoda takođe ima svoje zahteve, nije teško zaključiti da ceo posao postaje jako komplikovan. U stvari, povezivanje i nije toliko teško, ako pratite recepte u igri, glavni cilj je napraviti optimalan lanac koji ima maksimalan profit.

Rise of Industry

Bilo da se radi o načinu prevoza robe (u igru će biti ubačeni drumski i šinski prevoz) ili o pronalaženju najboljeg kupca za istu (nekad se isplati višak proizvoda prodavati državi), u svakom segmentu postoji nekoliko faktora koji mogu uticati na to da li će vaša kompanija otići u minus ili u plus.

Igra je potpuno okrenuta singlplejeru, a glavni konkurent neće biti druge kompanije, već gradovi koji će sami pokušavati da povežu i obezbede neophodne resurse. Naravno da to u alfa verziji ne funkcioniše najbolje, jer kompjuter zna da pravi glupave greške, ali pred autorima je dosta vremena da zategnu veštačku inteligenciju.

Rise of Industry predstavljen je kroz minimalistički low-polygon endžin koji simpatično dočarava period prošlog veka. Ono što je zanimljivo je da je razvojni tim smestio igru u alternativnu prošlost gde se Drugi svetski rat nikad nije odigrao, što je im je dalo izvesnu slobodu da se poigraju sa nekim elementima igre.

Rise of Industry

Alfa verzija koju smo mi igrali stigla je do oznake 3.0 i dala nam je dobar pogled na to kako će konačna igra izgledati. Rise of Industry već sada poseduje dosta opcija i radi bez većih problema, ali ima i određena ograničenja koja nam nisu dala potpunu sliku o igri.

Za sad nije poznato kada će ovaj naslov biti objavljen, ali je predviđeno da on kroči u Steam Early Access tokom prve polovine naredne godine.

Alpha preview verziju igre nam je poslao Dapper Penguin Studios, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Autor: VideoGame Arena

Podelite ovaj tekst:

Povezani tekstovi

0
0

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *

    Thanks for submitting your comment!