Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

The Sims 4: Cats & Dogs

Mada su prethodne igre u The Sims serijalu ponekad dobijale i po tri ekspanzije godišnje, situacija sa poslednjom igrom je drugačija, najverovatnije nakon katastrofalne premijere ove igre pre oko tri godina. Možda to i najbolje objašnjava činjenicu da smo na novo proširenje Cats & Dogs čekali više od godinu dana.

Iz naslova igre mogu se zaključiti dve stvari i tu odmah imamo jednu dobru i lošu vest: dobra vest je da su kućni ljubimci konačno ubačeni u The Sims 4 (svi prethodnici su imali ovakvu nekakvu ekspanziju), ali verujemo da mnogi ljubitelji serijala neće biti srećni što je spisak ljubimaca stesan samo na Mace & Kuce.

Prilikom prvog pokretanja igre sa ekspanzijom, kursor miša će sigurno poleteti ka opciji za kreiranje ljubimaca (Create-a-Pet), koji znatno popravlja početni utisak. Naime, sistem za kreiranja je veoma kompleksan i mogu se napraviti stotine različitih rasa mačaka i pasa (među kojim su se iz nekog razloga našli i lisica i rakun (Zašto? Zato što The Sims)). U standardnom The Sims maniru, Cats & Dogs takođe omogućuje mešanje rasa, farbanje životinja u najrazličitije boje, pa čak i poneku šaru (što deluje jako creepy nama, ali hej, to je Sims). Uz to, opcija za kreiranje simića je takođe dobila brojne nove odevne predmete inspirisane, pogađate, baš ovim životinjama (i pogađate u najluđim kombinacijama, jer je ovo… The Sims).

The Sims 4 Cats & Dogs

Ljubimci se zajedno sa njihovim vlasnicima mogu smestiti u novi ,,komšiluk” Brindleton Bay. Naravno, možete nastaviti igru i sa starijim likovima sa opcijom usvajanja životinja putem interneta ili udomljavanjem lutalica u komšiluku.

Bilo koju opciju da odaberete, trebalo bi da znate da životinje uzimaju jedan ,,slot” za simiće, pa ćete možda u nekim situacijama morati da izbacite (ili verovatnije ubijete) nekog prethodnog stanara kako bi uselili psa ili mačku.

Jednom kada sredite svu ,,papirologiju”, očekuje vas pravi haos u Cats & Dogs! Nismo sigurni koliko je istraživanja potrošeno prilikom izrade ove ekspanzije, ali se mora priznati da se životinje često ponašaju veoma nalik onim van kompjuterskog ekrana. Znamo, znamo, ovo vam zvuči kao da preterujemo, pa je možda bolje da kažem da će igrači dobiti baš ono što i očekuju. Doduše, malu zamerku imamo na to što krzneni stanari nemaju posebne skale, pa je teško ispratiti njihove potrebe, što zauzvrat donosi nove komične momente.

The Sims 4 Cats & Dogs

Pored novih predmeta u igri, ubačeno je i novo zanimanje – veterinar. Ipak, pomalo je čudno to što se ono tretira kao ,,skill” koji može da se relativno lako naučil, a naspram običnih poslova, veterinarska praksa će moći da se obavlja samo u privatnom aranžmanu, dakle kao što su do sada funkcionisale prodavnice.

Autori su se još jednom potrudili da izvuku maksimum iz grafičkog endžina, ali se mora reći da on sada već deluje zastarelo. Zbog toga sve pohvale idu dizajnerskom timu, jer je dizajn igre za svaku pohvalu, pa sve deluje atraktivno i ako u oči upadaju mutne teksture zbog kojih ćete najverovatnije želeti da uradite zoom out.

The Sims 4: Cats & Dogs je proširenje koje se predugo čekalo, i sada možemo da kažemo da nas nije razočaralo i da se uklopilo fantastično u sada već odličnu igru.

Igru nam je poslao Electronic Arts, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

The Sims 4: Cats & Dogs

Mada su prethodne igre u The Sims serijalu ponekad dobijale i po tri ekspanzije godišnje, situacija sa poslednjom igrom je drugačija, najverovatnije nakon katastrofalne premijere ove igre pre oko tri godina. Možda to i najbolje objašnjava činjenicu d
8.2
Ne propuštati!
Izvođenje
8.2
10
Vizuelne karakteristike
8.0
10
Zvuk
8.7
10
9.0
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!