Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

VideoGame Arena VGA logo

Just Dance 2018

Just Dance 2018 je naslov čija privlačnost teško može da se objasni. Mada baš i ne kapiramo zašto ovaj serijal mora da ima novo izdanje svake godine, izgleda kao da Ubisoft odvaja znatan deo svog budžeta za svako novo ostvarenje. I ove godine Just Dance predstavljen je glasno (bukvalno!), pa smo morali da proverimo da li donosi nešto novo osim aktuelnog spiska pesama.

Ukoliko do sad niste videli kako izgleda Just Dance naslov (mala verovatnoća), kratko objašnjenje: igrači ovde moraju da imitiraju pokrete profesionalnih plesača koji se pojavljuju na ekranu. Igrački sistem ,,hvata” te pokrete bilo putem motion kontrolera ili, u poslednjih nekoliko izdanja, putem aplikacije na mobilnom telefonu. Preciznost izvedenih poteza donosi više poena, a naravno, cilj je napraviti najbolji skor. Neko najbliže poređenje bi bilo sa Singstar naslovima koji rade sličnu stvar sa pevanjem.

Just Dance 2018Stepen prepoznavanja pokreta je solidan i mora se reći da je bolji u odnosu na prethodnu igru, ali je i dalje nesavršen. Dešava se da igra preskoči određene poteze ili ih oceni nižim skorom nego što je to realno (neregistruje najpreciznije svaki pokret), tako da je doza strpljenja za igranje neophodna.

Najbitnija stavka u ovim igrama je naravno spisak pesama, a Ubisoft se potrudio da pokupi sve najveće hitove današnjice, počev od starijih pesama Queen-a pa sve do neizostavne senzacije Despacito. Izbor pesama je takav da pogodi sve muzičke ukuse, ali problem ne leži u tome već u činjenici da se u igri nalazi svega pedesetak pesama.

Ovako siromašna ponuda proističe iz činjenice da već nekoliko godina unazad Ubisoft gura pretplatu Just Dance Unlimited koja za određeni mesečni iznas proširuje spisak pesama za oko dvesta dodatnih numera.

Just Dance 2018Nije da nas iko pita, ali smatramo da bi francuski izdavač morao da se odluči ili da prodaje igru, pa da onda cenu opravda sadržajem, ili da pređe na novi model gde bi igra bila besplatna, a igrači bi morali da plaćaju pojedinačne pesme ili pretplatu. Ovako nismo baš sigurni koliko će biti igrača koji će biti spremni da izdvoje podosta novca kako bi normalno igrali Just Dance 2018. Čak je i pomenuti Singstar prilagodio svoj koncept, pa ne vidim zašto to ne bi mogao da uradi i Ubisoft sa Just Dance-om.

Ono što ipak moramo pohvaliti je to što najnovija igra dolazi sa Kids modom, u kojem se nalaze pesme namenjene najmlađim plesačima. Obzirom da je Just Dance pretežno porodična igra, ovo je pun pogodak za Ubisoft.

Just Dance 2018Ljudi koji nikad nisu imali priliku da vide Ubisoft-ov denserski serijal verovatno će biti iznenađeni psihodeličnim izborom boja koje su korišćene kako bi ispratile dešavanje na ekranu… Ali to je jednostavno Just Dance koji vedrim bojama verovatno želi da podstakne dobro raspoloženje ispred TV ekrana.

Mada nismo sigurni zbog čega smo morali da dobijemo Just Dance 2018, verujemo da će on naći svoju publiku, možda baš u roditeljima koji žele da animiraju svoje najmlađe. Bez drugih suštinskih razlika u odnosu na prethodnu igru, malo je stvari (par dodatnih pesama to svakako nisu) koje bi mogle da ubede sve one koji su prošle godine kupili igru, da to sada urade opet.

Igru nam je poslao Ubisoft, ali to nije uticalo na našu konačnu ocenu u skladu sa našom politikom o objektivnosti.

Ukratko

Just Dance 2018

Just Dance 2018 je naslov čija privlačnost teško može da se objasni. Mada baš i ne kapiramo zašto ovaj serijal mora da ima novo izdanje svake godine, izgleda kao da Ubisoft odvaja znatan deo svog budžeta za svako novo ostvarenje. I ove godine Just Da
7.2
Zanimljivo
Izvođenje
7.2
10
Vizuelne karakteristike
7
10
Zvuk
8.3
10
8.6
10

Podelite ovaj tekst:

Pročitajte i:

0

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Gejmplej
  Grafika
  Zvuk
  A mininum rating of 0 is required.
  Please give a rating.
  Thanks for submitting your rating!

  Thanks for submitting your comment!